Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí s’ha adherit al conveni per destinar pisos buits de Catalunya Banc a lloguer social Des que es va rubricar l’acord, fa dues setmanes, ja s’ha signat un primer contracte d’arrendament a preu assequible https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí s’ha adherit al conveni per destinar pisos buits de Catalunya Banc a lloguer social

Des que es va rubricar l’acord, fa dues setmanes, ja s’ha signat un primer contracte d’arrendament a preu assequible
L’Ajuntament de Rubí s’ha adherit al conveni de col·laboració subscrit el passat 8 d’octubre entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i Catalunya Banc, que preveu posar a disposició de la ciutadania habitatges buits d’aquesta entitat bancària en règim de lloguer a preus assequibles.

En virtut d’aquest conveni, el Consistori rubinenc es compromet a realitzar les gestions necessàries, en coordinació i de manera consensuada amb l’Agència de l’Habitatge, per identificar aquelles persones o famílies idònies per ser beneficiàries d’un habitatge de lloguer amb renda assequible. Per la seva banda, CatalunyaCaixa (Catalunya Banc) informarà a l’Ajuntament de les noves incorporacions d’habitatges que tingui disponibles per destinar-los a lloguer assequible a Rubí, així com de les baixes dels immobles que es vagin ocupant per a aquesta finalitat. Des que es va signar l’acord, fa un parell de setmanes, ja s’ha signat un primer contracte d’arrendament social.

L’adhesió al conveni finalitzarà el 7 d’octubre, tot i que està vinculada a la possible pròrroga del conveni marc amb l’Agència de l’Habitatge.

Rubí reclama pisos de lloguer a les entitats bancàries
A principis d’any, l’alcaldessa, Carme García, va demanar a les entitats financeres amb presència a la ciutat que posin a lloguer els seus habitatges buits. García va dirigir una carta a diverses entitats bancàries on les instava a ocupar aquells habitatges de la seva titularitat que actualment estan buits. La màxima responsable municipal demanava als bancs que preferiblement posin aquests pisos a disposició d’aquells ciutadans que tenen dificultats per accedir a una vivenda, mitjançant el règim d’ús que estimin adequat, o bé que els cedeixin a l’Ajuntament per tal que els gestioni en règim d’arrendament amb la mateixa finalitat.

Unes setmanes més tard va dirigir una altra carta en el mateix sentit a la SAREB (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària), on li demanava que ocupi aquells habitatges de la seva titularitat ubicats a Rubí que estiguin actualment buits.

Paral·lelament, la Taula especial de desnonaments es reuneix periòdicament per fer un seguiment de les accions que està duent a terme el Servei d’Intermediació d’Afectats per les Hipoteques (SIAH), que es va posar en marxa al març del 2012, i posar en comú la darrera hora sobre la problemàtica de la vivenda. La propera trobada de la Taula és previst que sigui a mitjans de juliol.