Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí s’adhereix a l’Hora del Planeta 2013 per incrementar l’estalvi i l’eficiència energètica Quatre edificis municipals i tres espais públics apagaran les seves llums el pròxim dissabte 23 de març de 20.30 a 21.30 h. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí s’adhereix a l’Hora del Planeta 2013 per incrementar l’estalvi i l’eficiència energètica

Quatre edificis municipals i tres espais públics apagaran les seves llums el pròxim dissabte 23 de març de 20.30 a 21.30 h.
La ciutat de Rubí s’adhereix, un any més, a la campanya L’Hora del Planeta, impulsada per l’associació ecologista WWF, en l’acció més important a nivell internacional per lluitar contra el canvi climàtic. La participació de l’Ajuntament en aquesta proposta, que es fa per cinquè any consecutiu, inclourà, aquest any, l’apagament de les llums instal·lades a les façanes dels edificis de l’Ajuntament a la plaça Pere Aguilera, el Castell, l’Escardívol i l’església de Sant Pere. A més, es tancaran per primera vegada les llums de la pèrgola de la Rambla del Ferrocarril, de l’escultura Inèrcia que hi ha a la rotonda de l’avinguda de l’Estatut, i les balises de la rotonda de l’Escardívol. La convocatòria és el pròxim 23 de març de 20.30 a 21.30 h.

Però la campanya va més enllà i proposa als consistoris aplicar criteris d’eficiència energètica en les compres públiques o la substitució de la lluminària pública per làmpades de led, entre d’altres propostes. Moltes d’aquestes accions les desenvolupa l’Ajuntament de Rubí a les seves dependències i a la ciutat en general a través del projecte Rubí Brilla, posat en marxa fa un parell d’anys.

Des de fa set anys, milions de ciutadans de tot el món, governs, empreses, centres educatius, uneixen els seus esforços per defensar el medi ambient. L’any passat, més de 7.000 ciutats de 150 països van participar en aquesta campanya de WWF, que pel 2013 planteja un nou repte: crear una comunitat global interconnectada a través del es xarxes socials, on tothom aposti per l’eficiència energètica i promogui la utilització d’energies netes per reduir els nivells d’emissions de CO2 del planeta.