Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí recupera totalment la normalitat dos dies després de la nevada Tots els centres escolars de la ciutat han reprès les classes aquest matí i el servei d’autobús urbà funciona de nou a ple rendiment. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí recupera totalment la normalitat dos dies després de la nevada

Tots els centres escolars de la ciutat han reprès les classes aquest matí i el servei d’autobús urbà funciona de nou a ple rendiment.
A primera hora d’aquest matí, efectius municipals encara han escampat sal als punts més crítics de la ciutat, amb l’objectiu de garantir la seguretat viària. Concretament, s’ha actuat a les urbanitzacions, al Camí de Can Solà, al Camí de Les Martines i a les immediacions dels CEIP Rivo Rubeo i Joan Maragall, on encara es registraven petites plaques de gel. En total, els serveis municipals han repartit més d’una setantena de tones de sal per tota la ciutat des de dilluns.

Aquesta actuació ha propiciat que, des d’ahir a mig matí, el servei de transport urbà ja funcioni amb total normalitat a la ciutat, després que els darrers dos dies veiés interrompuda la seva circulació com a conseqüència de la nevada.

Paral•lelament, ahir al vespre el consistori va retirar diverses branques que s’havien esqueixat a causa del pes de la neu i que podien afectar diverses línies de subministrament elèctric.

Després de dos dies en què les classes havien quedat suspeses, aquest matí totes les escoles de la ciutat han obert les seves portes amb absoluta normalitat. Des del consistori s’ha destacat l’important paper que han jugat les noves tecnologies a l’hora de difondre la interrupció de les classes. I és que els prop de 9.000 ciutadans que estan inscrits al servei d’informació cultural del Comissionat per a la Societat de la Informació van rebre un missatge sms informant-los d’aquesta qüestió. A més, la pàgina web municipal també ha rebut moltes consultes en relació als afectes de la nevada.

Atenció a les persones més vulnerables
L’Ajuntament va prestar una especial atenció a la gent gran que viu sola, un col•lectiu especialment sensible en aquests casos. A través del servei local de teleassistència i el servei d’ajuda a domicili se’ls va informar de la situació i es van detectar les seves necessitats.

A la tarda, es va muntar un dispositiu de comunicació amb el conjunt de persones dels grups de risc 2 i 3 i amb aquelles persones i famílies en situació més vulnerable. A més, un equip de 4 treballadors de l’àrea de Serveis Socials va realitzar visites a domicili per atendre aquelles persones amb un major risc.

La previsió meteorològica
Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, aquesta tarda podrien caure alguns plugims a la ciutat. Si bé avui encara es mantindran les temperatures baixes, demà és previst que augmentin sensiblement.