Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí recull la trajectòria vital de sis rubinencs il·lustres a través d’entrevistes audiovisuals Els documentals, que pretenen fer de notari de la història de la ciutat, es difondran cada divendres a través de la pàgina web de RubíTV. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí recull la trajectòria vital de sis rubinencs il·lustres a través d’entrevistes audiovisuals

Els documentals, que pretenen fer de notari de la història de la ciutat, es difondran cada divendres a través de la pàgina web de RubíTV.
La regidoria d’Identitat i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb el periodista Jordi Margarit i RubíTV, ha editat 6 entrevistes documentals en les quals es recull la vida de rubinencs i rubinenques il·lustres. L’objectiu d’aquesta iniciativa, batejada amb el nom de “Rubí. Una vida d’història”, és crear un fons audiovisual de la ciutat amb personatges que hagin tingut una vida prou significativa per a l’interès general. El regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Martí Pujol, ha explicat que “quan parlem de patrimoni sovint ho fem referint-nos al patrimoni arquitectònic o arqueològic i no tant en l’humà. Nosaltres ens hem volgut centrar precisament en l’humà, ja que els entrevistats reflecteixen una memòria individual, però també col·lectiva”.

Els protagonistes d’aquesta primera tanda d’entrevistes, que es difondran a www.rubitv.cat cada divendres, són Albert Sans (19 d’abril), Maria Rusiñol (26 d’abril), Jordi Quintas (3 de maig), Francesc Alujas (10 de maig), Rosa Vila (17 de maig) i Josep Maria Roset (24 de maig). Els audiovisuals també es podran visionar a través del YouTube i del web d’Identitat i Projecció Exterior. Paral·lelament, se n’editaran dvd’s que es faran arribar a les escoles de la ciutat.

Durant la presentació del projecte, que ha tingut lloc aquest dijous a l’Ateneu, s’ha projectat un vídeo amb fragments de les 6 primeres entrevistes. El consistori ja prepara un nou paquet de 6 converses més, que s’enregistraran properament. Una de les persones a qui s’havia decidit entrevistar en aquesta segona tanda del projecte era el ballarí i coreògraf rubinenc Joan Fosas, desaparegut el passat 13 de març. “Per aquest motiu –ha explicat Martí Pujol– hem volgut tenir un record per ell. Estem convençuts que ens hagués explicat coses molt interessants però, malauradament, no ha pogut ser així”. Durant la presentació de “Rubí. Una vida d’història”, també s’ha projectat un audiovisual amb imatges del ballarí.

Amb aquests documentals es pretén, a banda de deixar constància de l’excel·lència de la persona entrevistada, fer de notari de la història de Rubí a través del repàs de la trajectòria vital dels protagonistes, per tal de documentar el patrimoni humà de la ciutat. “La voluntat del projecte és posar a l’abast de la ciutat i dels nens i nenes de les escoles l’experiència d’aquestes persones i el seu mestratge”, ha assegurat Pujol. Jordi Margarit, el periodista que ha fet les entrevistes, ha afegit que el projecte és rellevant “perquè ens permetrà tenir un arxiu històric videogràfic de la ciutat”. Segons Margarit, el fet que es difongui per internet és un encert, ja que permetrà poder-ho veure de manera simultània arreu del món. “Avui és un dia per estar orgullosos de Rubí”, ha assegurat el periodista.

Jordi Margarit ha estat l’encarregat de conduir les entrevistes, totes elles enregistrades al Castell. Prèviament, els 6 entrevistats van rebre a casa seva el també periodista i historiador Víctor Solvas, que va realitzar una tasca de documentació prèvia. “Al Víctor li han obert les portes de casa seva i a mi el seu cor”, ha explicat Margarit.