Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí recollirà les capsules de cafè en les deixalleries fixes i en els 75 punts mòbils repartits per la ciutat A partir d’aquesta setmana, les deixalleries mòbils incorporaran contenidors per aquest tipus de residu. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí recollirà les capsules de cafè en les deixalleries fixes i en els 75 punts mòbils repartits per la ciutat

A partir d’aquesta setmana, les deixalleries mòbils incorporaran contenidors per aquest tipus de residu.
Rubí és un dels 15 municipis del Vallès Occidental en què, a partir d’aquesta setmana, ha instal·lat a les deixalleries municipals i a les mòbils, que fan la recollida selectiva a 75 punts de la ciutat, un nou sistema de reciclatge per a les càpsules monodosi de begudes com cafè o infusions. Així, els ciutadans i ciutadanes, que utilitzen aquest producte, podran portar les càpsules d’alumini i de plàstic a aquestes deixalleries, on hi trobaran uns contenidors específics per a aquests residus que no es poden llençar al contenidor groc o dels envasos.

A les deixalleries de Cova Solera i del Mercat Municipal s’han ubicat dos contenidors: un per les càpsules d’alumini i altre per les càpsules de plàstic, indistintament de la marca de la càpsula. A les deixalleries mòbils s’hi instal·laran en total 10 contenidors de 10 litres de capacitat, també diferenciats segons el tipus de càpsula.

El sistema de recollida serà gestionat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, amb els ajuntaments de la comarca que hi participen, gràcies a un acord amb Nestlé i l’empresa d’inserció sociolaboral CIPO, que farà la recollida dels contenidors a tota la comarca i traslladarà els residus a uns punts d’acumulació. En aquesta tasca, hi participaran dos equips de CIPO, que faran tota la recollida als diferents municipis del Vallès Occidental, mentre que Nestlé es farà càrrec del trasllat de totes les càpsules d’alumini i plàstic que s’hagin recollit fins les diferents plantes de reciclatge en les quals es tractaran.

El nou servei arribarà a les 15 deixalleries municipals de Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Rubí, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. També es podrà trobar a 5 deixalleries mòbils, dels municipis de Rubí, Sabadell i Terrassa i la Deixalleria mòbil del Consorci de Residus.