Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí reclama un informe sobre l’estabilitat dels suports de les línies d’alta tensió de Can Carreras i Can Balasc Manuel Velasco ha fet arribar una carta a la Direcció General d’Energia i Mines, a Red Eléctrica Española i a ENDESA https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí reclama un informe sobre l’estabilitat dels suports de les línies d’alta tensió de Can Carreras i Can Balasc

Manuel Velasco ha fet arribar una carta a la Direcció General d’Energia i Mines, a Red Eléctrica Española i a ENDESA
El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha sol·licitat a la Direcció General d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya, a Red Eléctrica Española i a ENDESA un informe sobre la seguretat i estabilitat dels suports que aguanten les línies d’alta tensió de Can Carreras i Can Balasc.

Tal com explica Velasco a la carta que ha fet arribar a aquests organismes, els moviments socials i ecologistes de la ciutat han traslladat a l’Ajuntament la seva preocupació per les activitats d’extracció de terres i abocaments de residus en aquests dos paratges. Una preocupació que el Consistori comparteix i intenta donar resposta en aplicació de les competències que té atribuïdes.

Per la zona de Can Carreras passa la línia de 220kv de Foix a Mas Figueres, propietat de Red Eléctrica Española. Dins la zona d’activitat d’aquesta línia queden afectats dos suports. Per la zona de Can Balasc passa la línia de 110kv de Can Jardí – Solvay – Pierola, propietat d’ENDESA, amb dos suports afectats; la línia de 220kv de Can Jardí – Castellbisbal (amb un suport afectat) i la línia de 200kv de Can Jardí – La Pobla de Segur (amb dos suports afectats), aquestes dues últimes de Red Eléctrica Española.

A la carta, el regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat explica que el terme municipal de Rubí és possiblement un dels més ocupats del país per les línies de transport d’energia elèctrica, de la qual Red Eléctrica Española és operador. “Som conscients que aquest fet singular ha afavorit la implantació de les activitats industrials i defineix la personalitat de la ciutat. Però també és cert que, a vegades, la compatibilitat amb altres activitats que ocupen intensament el territori genera dificultats que exigeixen un major control i seguiment.”

Manuel Velasco demana que, atès que tant en les activitats d’extracció de terres com en els abocaments de residus es fa servir maquinària pesada i que la realitat física de les explotacions pot canviar substancialment en poc temps, es remeti a l’Ajuntament un informe sobre la seguretat i estabilitat dels suports que aguanten aquestes línies. Paral·lelament, el regidor també suggereix que es tingui un control més exhaustiu per garantir que el desenvolupament de les activitats no tingui una influència negativa en aquestes infraestructures de transport d’energia elèctrica.