Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí rebrà prop de 6 milions d’euros del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat El Govern central ja ha aprovat dos dels projectes més rellevants: l’adequació de l’entorn del pavelló de La Llana i la construcció de l’amfiteatre del Castell https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí rebrà prop de 6 milions d’euros del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat

El Govern central ja ha aprovat dos dels projectes més rellevants: l’adequació de l’entorn del pavelló de La Llana i la construcció de l’amfiteatre del Castell
El Ministeri de Política Territorial ja ha donat llum verda a 16 dels 19 projectes que l’Ajuntament de Rubí ha presentat al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat (FEOSL).

En total, es preveu que unes 140 persones treballin en les diferents obres de la ciutat finançades pel FEOSL, en projectes de millora dels centres educatius i esportius, d’innovació i noves tecnologies, d’estalvi i eficiència energètica, de millora mediambiental i per a la creació de nous espais culturals i de lleure.

De tots els projectes presentats pel consistori, el d’adequació de l’entorn del complex lúdic-esportiu de La Llana és el que compta amb un pressupost més elevat (1.895.600 euros) i el que preveu una ocupació més alta (30 treballadors). Concretament, el projecte consisteix en la urbanització de 7.800 metres quadrats situats entre el Pont de Can Claverí i el carrer de Can Serra, a banda de la construcció d’un rocòdrom.

També destaca, per volum de pressupost (1.311.000 euros) i d’ocupació (14 treballadors), el projecte constructiu d’un amfiteatre per a usos culturals i l’adequació de l’entorn paisatgístic del Castell. Aquest nou equipament a l’aire lliure tindrà una capacitat per a 2.000 persones i es destinarà a la celebració de diferents activitats culturals.

Altres projectes aprovats

Pel que fa a la millora dels centres esportius trobem la instal·lació de calefacció al complex esportiu de La Llana, la substitució del reg al camp de futbol de Can Rosés, l’adequació i millora de la zona esportiva de Can Mir i la reforma i adequació dels vestidors tant del camp de futbol de Can Fatjó com del 25 de Setembre.

En relació als projectes d’innovació i noves tecnologies destaca l’ampliació de la xarxa de fibra òptica entre la Masia de Can Serra i el complex esportiu de La Llana, entre la Biblioteca i l’edifici municipal que acull el departament d’Ecologia Urbana i Seguretat, i entre l’IMPES i el Mercat Municipal. També s’ha aprovat el projecte d’equipaments i sistemes de telecomunicacions per al nou edifici de l’OAC i la nova Biblioteca municipal i el projecte de modernització tecnològica per millorar la seguretat viària en zones peatonals (instal·lació d’un sistema de videovigilància a diferents zones de vianants).

Pel que fa a la millora dels equipaments educatius, ara per ara el Govern central només ha aprovat un dels dos projectes presentats per l’Ajuntament de Rubí: el d’adequació i millora de la Finca Font del Ferro. L’altre, el que preveu l’adequació de les instal·lacions elèctriques i de climatització de l’Escardívol i la seva redistribució interior encara ha de rebre l’aprovació del Ministeri de Política Territorial.

En l’àmbit de l’estalvi i l’eficiència energètica, el projecte d’adequació i reforma de la climatització de l’edifici Rubí+D ja ha rebut llum verda. En canvi, queda pendent d’aprovació el projecte de millora de l’eficiència energètica de diversos equipaments públics educatius (entre ells els CEIP Teresa Altet, Maria Montessori i el Bullidor), esportius i de serveis.

I pel que fa a la millora mediambiental, destaca l’aprovació del projecte executiu per crear 4 franges perimetrals de protecció forestal a les urbanitzacions i el projecte executiu d’intervenció paisatgística a 12 hectàrees al Torrent de Can Solà. En canvi, resta pendent d’aprovació el projecte de recuperació natural i l’aplicació de mesures per garantir l’estabilitat del talús del marge dret de la riera de Can Solà.

Un cop s’hagin aprovat els 19 projectes presentats es procedirà a la licitació de les obres. Per la contractació dels cinc projectes de major envergadura el procediment serà obert (s’hi podrà presentar qualsevol empresa) i la resta, 14, es licitaran a través de procediments negociats.