Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí participa en el projecte “Dones al volant, dones treballant” per promoure la igualtat d’oportunitats L’exposició “Dones, motor de revolució” es podrà visitar al Rubí + D del 10 al 19 de novembre. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí participa en el projecte “Dones al volant, dones treballant” per promoure la igualtat d’oportunitats

L’exposició “Dones, motor de revolució” es podrà visitar al Rubí + D del 10 al 19 de novembre.

L’Ajuntament de Rubí participa en el projecte 'Dones al volant, dones treballant' que promou la igualtat d’oportunitats per a les dones en el treball en el sector de l’automoció, el transport i la logística al Vallès Occidental, un sector en què les dones estan subrrepresentades i on el desenvolupament de la seva carrera professional està limitat per prejudicis i estereotips sobre les competències de les dones en aquest sector i les seves activitats (conducció, reparació, manteniment, activitats de logística, etc.). Es tracta de promoure les oportunitats d’ocupació mitjançant l’adquisició de competències, per superar els estereotips sobre la divisió tradicional del treball i del sector per gènere i generar canvis que facilitin la presència de les dones en activitats d’aquest sector.

Les propostes que es desenvolupen a Rubí són accions d’informació, sensibilització i orientació individualitzada a dones a través de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPES), durant aquest darrer trimestre de l’any, els dimarts (de 15 a 19 h) i els dimecres (de 13 a 18 h). Les dones interessades es poden posar en contacte amb el Servei d’acollida inicial de l’IMPES.

El projecte s’emmarca dintre dels programes innovadors, en la línia estratègica d’igualtat d’oportunitats dona-home en el mercat laboral, patrocinat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu, que executa les accions en quatre municipis de la nostra comarca: Rubí, Barberà, Sabadell i Terrassa.

Exposició 'Dones, motor de revolució'

Com a part d’aquest projecte, es podrà visitar l’exposició “Dones, motor de revolució” a Rubí entre el 10 i 19 de novembre ubicada al vestíbul del edifici Rubí +D, de dilluns a divendres de 8 a 20 h.

La mostra difon el paper de la dona en el món del motor, a través de la seva presència en aquest món i les contribucions que dones de totes les èpoques ha realitzat a l’automoció. L’exposició mostra, d’una forma pròxima, com les dones han contribuït a la innovació, al lideratge i al desenvolupament del món del motor, per donar a conèixer el rol històric de les dones en el sector. En aquest sentit, l’exposició vol ser un estímul per a aquelles dones en procés de recerca de feina però molt especialment de les noies que han d’accedir en els pròxims anys a formació superior o a formació professional.