Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí participa a la 9ª Jornada de l’Agrupació de Municipis titulars de Transport Urbà (AMTU) Durant la sessió s’han tractat qüestions com la transformació d’autobusos convencionals a híbrids o la nova targeta personalitzada T-Mobilitat, entre d’altres. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí participa a la 9ª Jornada de l’Agrupació de Municipis titulars de Transport Urbà (AMTU)

Durant la sessió s’han tractat qüestions com la transformació d’autobusos convencionals a híbrids o la nova targeta personalitzada T-Mobilitat, entre d’altres.
La coordinadora de Via Pública i Mobilitat de l’Ajuntament de Rubí, el cap de Mobilitat del consistori i el director-gerent de RubíBus han participat a la 9ª edició de la Jornada de l'Agrupació de Municipis titulars de Transport Urbà (AMTU) de la 2ª corona metropolitana de Barcelona, que s’ha celebrat a Manresa. A la trobada, de caràcter anual i adreçada a un públic format per tècnics, regidors i operadors de mobilitat de Catalunya i l'Estat espanyol, s’han debatut aspectes com l'eficàcia del transport públic urbà en temps de crisi i s’han compartit experiències en matèria de mobilitat.

La jornada s’ha inaugurat amb una conferència sobre la T-Mobilitat, una nova targeta personalitzada de plàstic que substituirà progressivament tots els títols actuals i que incorpora un xip que permetrà seguir la mobilitat de cada viatger a partir de l’any 2014. Durant la jornada s’han celebrat diverses ponències, que han girat al voltant de la perllongació de la vida útil dels autobusos, de la xarxa exprés.cat, de la viabilitat dels autobusos elèctrics de 12 metres en el marc d’un model de ciutat sostenible i de l’adaptació dels panells solars a les parades, entre d’altres. La trobada ha finalitzat amb la sessió “Dit i fet”, gràcies a la qual s’han introduït experiències diverses sobre transport públic i mobilitat sostenible i segura.

Les jornades AMTU s’han convertit, després de nou edicions, en un referent en el sector de la mobilitat a Catalunya i a l'Estat. Van néixer amb l'objectiu d'oferir, a un públic format per tècnics, regidors i operadors de mobilitat, les millors experiències en aquest camp, amb bones pràctiques que els poguessin ajudar a confeccionar uns serveis més eficients i sostenibles.

Les jornades se celebren cada any en una ciutat diferent, adherida a l'AMTU. Els participants tenen l'oportunitat de conèixer de primera mà aquells temes que més els interessen i preguntar als experts que les presenten. Així mateix, la modalitat “Dit i Fet” permet fer presentacions molt curtes i amb molta interacció amb el públic. Al final, un dinar conjunt també permet intercanviar experiències d'una manera més informal i propera.