Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí organitza una vetllada solidària de cinema amb l’estrena d’un documental sobre Dalí i el Crist del Vallès L'import recaptat en l'acte de l’1 de desembre a La Sala es destinarà a l’entitat Entreveïns Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí organitza una vetllada solidària de cinema amb l’estrena d’un documental sobre Dalí i el Crist del Vallès

L'import recaptat en l'acte de l’1 de desembre a La Sala es destinarà a l’entitat Entreveïns Rubí.
El col·lectiu de creació audiovisual La Cresta, amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, organitza una vetllada solidària de cinema amb motiu de l'estrena del nou documental realitzat per aquest grup rubinenc, “Dalí i el Crist del Vallès. Història d’un quadre”, un passi que permetrà a la ciutadania conèixer un fet poc conegut relacionat amb la riada de fa 50 anys: la implicació del pintor Salvador Dalí amb la nostra ciutat. Una proposta que impulsa, segons l’alcaldessa, Carme Garcia, “una col·laboració entre una activitat cultural a la ciutat que alhora explica un fet històric, que aquest any s’està commemorant, com és la rierada, i un projecte solidari d’una entitat rubinenca”, amb que la qual el consistori ha col·laborat en altres ocasions. L’estrena es farà l’1 de desembre al Teatre Municipal La Sala a les 19 h.

Durant la presentació del documental, que té una durada de 20 minuts, el director, Blai Farran, ha explicat que el curt narra “a través de cinc experts en aquest quadre i el seu autor, el procés de creació d’aquest quadre de l'artista empordanès i tot allò que en ell es pot veure”. Dalí va donar aquesta obra per a ser subhastat en benefici dels damnificats per la rierada, un fet molt desconegut per part de la població. Mentre que Eduard Asensio, representant de Entreveïns Rubí, ha agraït al consistori i al col·lectiu de creadors del documental, “l’ajuda dels veïns i veïnes de la ciutat” i ha dit que espera que “la ciutat sigui solidària amb els seus veïns i vingui de forma massiva a veure l’estrena del documental”.

Les entrades per la vetllada solidària, que tenen un cost de 3 euros, es poden adquirir a través de les associacions de veïns de cada barri, de l’Ateneu, del CRAC, i al mateix teatre el dia de l’estrena si no s’han exhaurit. A més, els assistents podran tornar a veure el documental sobre la rierada i la història de Rubí al llarg del segle XX 'Després de les aigües' que es va estrenar el passat mes de setembre a la ciutat, realitzat pel mateix grup de professionals rubinencs.

Amb la voluntat de recuperar el gran moviment solidari que va néixer ara fa 50 anys arran de la rierada del Vallès, la recaptació que s’aconsegueixi el dia de l’estrena es donarà a l’entitat Entreveïns Rubí. A qui també es farà donació d’una part dels beneficis de la venda del DVD amb aquest dos documentals i un llibret amb diversos escrits i imatges de la rierada que es posarà a la venda pròximament a les llibreries de la ciutat.

A més, s’ha organitzat un concurs de dibuix adreçat a totes les escoles de Rubí per tal que els alumnes puguin participar de forma activa i conèixer millor aquest espai de la seva història. Així, els docents explicaran als alumnes la història d’El Crist del Vallès i els demanaran que facin un dibuix de l’obra per presentar-la al concurs. El jurat, integrat per dos artistes plàstics de Rubí, l'escultor Pep Borràs i el pintor Toni H. Carné, l'especialista en Història de l'Art, Blai Carriet, un representats municipals i un del col·lectiu de professionals de La Cresta, escollirà l’obra guanyadora que formarà part del cartell cinematogràfic que l’artista mexicà Alex Figueroa dissenyarà sobre aquest documental del Crist del Vallès.

Més informació: Teaser del documental.