Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí organitza una jornada per la inclusió social aquest diumenge al Parc de Ca n’Oriol Durant l’acte solidari, promogut per entitats ciutadanes, hi haurà una pedalada popular, una botifarrada i actuacions musicals al parc. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí organitza una jornada per la inclusió social aquest diumenge al Parc de Ca n’Oriol

Durant l’acte solidari, promogut per entitats ciutadanes, hi haurà una pedalada popular, una botifarrada i actuacions musicals al parc.
Diverses entitats i associacions de la Rubí organitzen aquest diumenge una jornada de sensibilització per la inclusió social al Parc de Ca n’Oriol, que començarà a les 11 h amb una pedalada solidària des del Mercat Municipal fins a aquest parc de la ciutat, els abonaments solidari per la qual per 2 euros es poden adquirir a la seu de l’Associació de Veïns de Les Torres-Rubí 2000, i acabarà a la tarda, amb la possibilitat de gaudir d’una botifarra i un refresc per només 3 euros i les actuacions musicals dels grups Powered by quo, From lost to the river, Dusty Pieces i Microguagua.
L’alcaldessa, Carme Garcia, i la regidora de Cohesió Social i Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, participaran en els actes al Parc de Ca n’Oriol, al voltant de les 13 h, quan està previst que comencin a arribar els primers participants en aquesta cursa solidaria.

Impulsat a través del Projecte Entreveïns de la Fundació Clariana, ubicada al barri de Les Torres-Rubí 2000, la jornada vol donar a conèixer a la ciutadania el treball de les entitats rubinenques que promouen la inclusió social per tal de promoure noves estructures solidàries de promoció social des de l’àmbit comunitari, on l’administració local hi treballa amb proximitat i relació amb les comunitats. La jornada pretén també poder recollir donatius individuals per la inclusió, tant de la gent que participi a la pedalada com a través de la venda dels tiquets per la botifarrada, que es destinaran a la compra d’aliments per a la botiga solidària que l’entitat té i per engegar nous projectes d’inclusió, així com generar accions de cooperació entre la població no organitzada i les entitats per a participar dels projectes d’inclusió que es promouen a la ciutat davant les dificultats socioeconòmiques de determinats col·lectius. A més, participen en la jornada altres entitats socials i culturals de la ciutat, el Mòdul d’Integració Social de l’IES La Serreta i el Consell dels Infants de Rubí.

La Fundació Clariana treballa de forma activa al barri de Les Torres-Rubí 2000 des de l’any 2007, on va posar en marxa el projecte “Voluntariat social - Entreveïns Rubí” per impulsar i enfortir una xarxa estable de voluntariat per lluitar contra l'exclusió social a partir de la proximitat de barri. Aquest projecte va ser un dels 40 projectes de tot Catalunya escollits dintre de l’àmbit del foment del voluntariat per l’Obra Social La Caixa al 2010.