Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ja disposa d'un mapa de capacitat acústica per controlar la contaminació causada pel soroll Aquest document servirà de marc per regular aquesta matèria juntament amb la futura ordenança municipal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ja disposa d'un mapa de capacitat acústica per controlar la contaminació causada pel soroll

Aquest document servirà de marc per regular aquesta matèria juntament amb la futura ordenança municipal.
El ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat, amb l’única abstenció del grup municipal d’Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), el mapa de capacitat acústica de Rubí, un document que complementarà la futura ordenança municipal contra la contaminació acústica que s’està elaborant, complint així amb la legislació vigent.

Aquest mapa classifica el territori segons zones de qualitat sonora i en determina els límits per a cadascuna, segons: zones de sensibilitat acústica alta (A, color verd), moderada (B, color groc) i baixa (C, color vermell). També té en compte altres zones de soroll, que són les afectades per la presència d’infraestructures viàries, ferroviàries, aèries, etc. Els límits de soroll que recull el mapa es tenen en compte segons si és horari diürn (de 7 a 23 h ) o nocturn (de 23 a 7 h) i són els següents:
A) Sensibilitat acústica alta: 60 dB de dia i 50 dB de nit
B) Sensibilitat acústica moderada: 65 dB de dia i 55 dB de nit
C) Sensibilitat acústica baixa: 70 dB de dia i 60 dB de nit
Els nivells més alts corresponen especialment a vies en les quals es registra un gran volum de trànsit.

El pas previ

Per tal de disposar d’aquest mapa de capacitat acústica, prèviament s’ha elaborat un mapa acústic de Rubí per esbrinar quins nivells reals de soroll hi ha arreu dels 33,44 km2 de la ciutat. Aquest document estableix una mitjana dels nivells acústics reals en un mateix punt, calculats en decibels (dB). L’elaboració d’aquest document ha anat a càrrec de l’empresa Acústica Aplicada de Catalunya S.L., entre finals de 2006 i finals de 2007.

Fins ara la norma que regulava la contaminació acústica de Rubí era la Llei 16/2002 aprovada pel Parlament de Catalunya i que també obligava a tots els municipis a disposar d’un mapa de capacitat acústica i d’una ordenança sobre contaminació acústica. Amb la futura nova ordenança que s’està elaborant, Rubí disposarà d’un marc normatiu amb elements més específics i ajustats al municipi, que permetrà regular les actuacions municipals en matèria de sorolls i vibracions.

El Ple

La resta de propostes i mocions presentades al Ple, que ha finalitzat amb 1 minut de silenci per la mort de les darreres 4 víctimes de violència de gènere, s’han aprovat per unanimitat, a excepció de les següents:
- Amb l’abstenció d’ACR s’ha aprovat el programa d’actuació i el pla econòmico-financer del projecte del Pinar.
- Amb els vots contraris d’ACR i ICV-EUiA, s’ha autoritzat a la societat Duet la que cedeixii parcialment l’ús privatiu d’aparcaments que s’han de construir a la nova zona esportiva del 25 de setembre, a la societat PAR-MER.
- Amb l’abstenció d’ACR, ICV-EUiA i PP, s’ha aprovat delegar a la diputació algunes funcions de gestió, liquidació, inspecció i recaptació tributàries.
- Amb l’abstenció del PP s’han aprovat els preus públics dels Casals d’infants diaris en període vacacional.
- S’han necessitat transaccions per l’aprovació de les mocions d’ICV-EUiA sobre l’avortament i la condemna a l’ocupació de l’Iraq, que no han comptat amb els volts favorables del PP i CIU en el primer cas, i del PP en el segon cas.
- Tots els grups han rebutjat la moció presentada pel PP sobre la retolació comercial.
- La moció presentada pel grup municipal d’ERC de suport al procés d’independència de Kosovo no ha prosperat després del vot contrari del PSC i PP i l’abstenció d’ACR.
- Tots els grups, a excepció d’ICV-EUiA que s’ha abstingut, han donat suport a la moció del grup municipal de CIU després de modificar els dos primers punts on s’ha inclòs que es manifesti la voluntat contrària del Ple de que s’urbanitzi Can Ramoneda i d’obrir la porta a la possibilitat de futures ARES sempre i quan respecti la planificació del municipi i el consens dels grups polítics.
- Finalment, no ha prosperat la moció presentada per CIU sobre l’organització de les activitats de Carnestoltes perquè no ha comptat amb el suport de l’equip de govern que ha entès que totes les propostes que s’hi feien ja s’havien iniciat o estaven en procés de fer-se.