Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí intercanvia experiències a Suècia en matèria d’eficiència energètica i ús d’energies renovables L’equip del projecte Rubí Brilla, encapçalat per l’alcaldessa, Carme García, s’ha desplaçat al país nòrdic en el marc del programa Foment del Desenvolupament Local. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí intercanvia experiències a Suècia en matèria d’eficiència energètica i ús d’energies renovables

L’equip del projecte Rubí Brilla, encapçalat per l’alcaldessa, Carme García, s’ha desplaçat al país nòrdic en el marc del programa Foment del Desenvolupament Local.
Una delegació rubinenca –formada per l’alcaldessa de la ciutat, Carme García, i l’equip de treball del projecte Rubí Brilla– és aquestes dies a Suècia per tal d’intercanviar experiències en matèria d’eficiència energètica i ús d’energies renovables amb dues ciutats del país nòrdic: Estocolm i Karlstad. Entre els objectius del viatge destaquen la presentació del Rubí Brilla, un projecte impulsat des de l’Ajuntament amb l’objectiu d’esdevenir un referent nacional i internacional en l’àmbit de l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables; així com extreure coneixements de l’experiència sueca en aquesta matèria.

A Estocolm, la comitiva rubinenca ha visitat Hammarby Sjöstad, un barri 100% sostenible, i ha aprofitat per mantenir una reunió amb l’Agència Oficial d’Inversions Sueques (INVEST SWEDEN), trobada en la qual l’alcaldessa ha promocionat el caràcter industrial de Rubí.

Posteriorment s’han desplaçat a Karlstad, un municipal industrial de 85.000 habitants. Les autoritats d’aquest municipi han exposat a la delegació rubinenca el seu projecte d’eficiència energètica, de caràcter més global, i els han explicat que han pres la decisió de ser “zero dependents” del petroli i d’apostar per l’eficiència energètica i les energies renovables. En aquest sentit, l’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha destacat que “el més il·lusionant és veure que hi ha països que han pres la decisió de no dependre del petroli, quan a Espanya aquesta dependència ronda el 81%. I més tenint en compte que als països nòrdics gaudeixen de menys hores de sol”.

La comitiva encapçalada per García ha pogut comprovar in situ els models d’aquesta promoció de l’eficiència energètica i de l’ús d’energies renovables tot visitant diferents edificis públics d’aquesta ciutat.

Paral·lelament, la delegació rubinenca també ha exposat a les autoritats i tècnics de Karlstad el projecte Rubí Brilla, que ha causat molt bones impressions. Els tècnics suecs han destacat especialment la seva capacitat estratègica i el potencial de Rubí com a ciutat industrial.

A banda de l’intercanvi d’experiències, la trobada també ha servit per obrir portes de col·laboració. Així, s’han establert les bases per crear un grup de treball conjunt per establir relacions entre l’entorn industrial suec i el de Rubí.

El viatge està finançat mitjançant una subvenció de la Generalitat de Catalunya, a través del SOC, dins del programa de Foment del Desenvolupament Local (FDL). Una de les accions que contempla aquest programa és l’intercanvi de coneixements i experiències amb altres territoris, per tal de conèixer altres experiències, amb l’objectiu d’acumular coneixements i extreure lliçons que puguin repercutir al territori d’actuació.