Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí i Sant Cugat reclamen mesures a la Generalitat per evitar l’aparcament de camions al voral de la BP-1503 Els dos consistoris han fet arribar un informe al Servei Territorial de Carreteres on exposen la problemàtica que suposa aquesta pràctica, habitual sobretot a la nit. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí i Sant Cugat reclamen mesures a la Generalitat per evitar l’aparcament de camions al voral de la BP-1503

Els dos consistoris han fet arribar un informe al Servei Territorial de Carreteres on exposen la problemàtica que suposa aquesta pràctica, habitual sobretot a la nit.
Els ajuntaments de Rubí i de Sant Cugat han fet arribar un informe conjunt al Servei Territorial de Carreteres del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat exposant la problemàtica que suposa l’aparcament de camions als vorals de la carretera BP-1503 entre els punts quilomètrics 15+800 i 16+00 i reclamant mesures per tal d’evitar aquesta pràctica. Aquest tram, que disposa d’un carril per a cada sentit de circulació, està ubicat al terme municipal de Sant Cugat, a tocar de l’entrada a Rubí per la carretera de Sant Cugat.

Amb el desenvolupament del parc d’activitats empresarials de Can Sant Joan, ubicat en aquesta zona, els vorals d’aquest tram de carretera (un de terra, força irregular, i l’altre asfaltat) s’han convertit en una zona d’aparcament de camions pràcticament durant tot el dia, però especialment al vespre i a la nit. Aquest fet presenta diverses problemàtiques, sent la més important la inseguretat que genera aquesta pràctica: d’una banda, manca de seguretat per als vianants que van des de Rubí cap als centres comercials ubicats al llarg d’aquesta carretera, com ara el supermercat Caprabo i el centre comercial Eroski; i, de l’altra, manca de seguretat per als vehicles que s’incorporen des de l’avinguda de la Generalitat i des del pàrking del supermercat Caprabo cap a la BP-1503, degut a la reducció de visibilitat que provoquen els camions estacionats al voral.

Per aquest motiu, els dos consistoris reclamen l’aplicació de mesures que minimitzin aquest problema. En aquest sentit, proposen que se senyalitzi la prohibició d’estacionament i que es col·loquin tanques de seguretat rígides o metàl·liques.

Accions previstes al Pla de xoc de polígons
L’Ajuntament de Rubí, conscient d’aquesta problemàtica, ha previst diverses actuacions al Pla de xoc de Polígons d’Activitat Econòmica d’aquest 2013, un dels projectes del paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi d’enguany, per tal de disminuir la presència de camions en aquesta entrada de la ciutat, prèvia autorització del Servei Territorial de Carreteres de Barcelona. Així, s’habilitarà un espai alternatiu pels camions a l’avinguda de la Generalitat, amb l’objectiu d’evitar que estacionin al voral de la BP-1503, i es col·locaran senyals de prohibició d’estacionament i barreres metàl·liques en aquest tram de via.