Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí, guardonat amb un dels Premis de Reciclatge Tèxtil que atorga la Fundació Pueblo para pueblo El consistori fa extensiva aquesta distinció a tots els ciutadans que han col·laborat en la recollida de roba usada al municipi. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí, guardonat amb un dels Premis de Reciclatge Tèxtil que atorga la Fundació Pueblo para pueblo

El consistori fa extensiva aquesta distinció a tots els ciutadans que han col·laborat en la recollida de roba usada al municipi.
L’Ajuntament de Rubí ha estat distingit amb un dels Premis de Reciclatge Tèxtil que atorga la Fundació “Pueblo para pueblo” (Humana). El consistori rubinenc ha rebut el guardó a la Responsabilitat Sòcio-ambiental en el marc de la segona edició d’aquests premis, que es van lliurar fa uns dies a l’Ametlla del Vallès, on l’entitat hi té la seva seu.

El mes de juny de l’any passat, l’Ajuntament va formalitzar dos convenis per a la recollida selectiva de roba: un amb la Fundació “Pueblo para pueblo” (Humana) i l’altre amb l’entitat Solidança (Roba Amiga). Gràcies a aquests acords de col·laboració es va ampliar el nombre de contenidors de recollida de roba usada, passant dels 10 que hi havia fins aleshores, ubicats al nucli urbà, a un total de 40 distribuïts per tot el terme municipal. Amb aquesta acció, la recollida selectiva de roba a Rubí ha augmentat un 43%, passat de les 100 tones recuperades l’any 2009 a les 143 tones del 2010.

Reutilització i reciclatge de la roba usada
S’estima que cada ciutadà llença una xifra aproximada de 7 quilos de roba a l’any. Es tracta de peces que, en moltes ocasions, es troben en un estat òptim per a donar-los un nou ús. La Fundació “Pueblo para pueblo” (Humana), des dels seus inicis, aposta per la gestió eficaç de les donacions de roba usada, una filosofia que té molt sentit en una societat en la qual el consum de roba fa que el volum de peces llençades augmenti de forma progressiva any rere any.

La roba que recull la fundació a través de la seva xarxa de contenidors és classificada en diverses categories a la central de l’Ametlla del Vallès.

Un 40% d’aquesta roba donada per la ciutadania reuneix les característiques per ser enviada als diferents projectes de cooperació al desenvolupament que la fundació té principalment a l’Àfrica (Moçambic, Angola, Zàmbia, Namíbia i Zimbabwe), així com també als projectes que Humana ha engegat darrerament a l’Àsia i l’Amèrica del Sud.

Un altre 35%, per les seves característiques, no pot ser utilitzada de nou com a peça de vestir. Per tant, aquesta roba s’envia a la indústria de reciclatge tèxtil perquè sigui convertida en draps i fibres de llana.

Aproximadament un 15% de la roba recollida es posa a la venda a través de les botigues de segona mà que la Fundació “Pueblo para pueblo” (Humana) té a Espanya.

I, finalment, hi ha una petita part de la roba rebuda que no té possibilitats de ser reciclada ni reutilitzada.

Amb els fons obtinguts per via de les botigues i de la indústria del reciclatge, la fundació finança diferents projectes de cooperació internacional en àmbits d’educació, salut, integració social i desenvolupament agrícola, entre d’altres. La resta es destina al manteniment de la pròpia estructura i al servei de recollida de la roba. L’objectiu és aconseguir que la ciutadania doni valor a la roba usada i, així, convertir un residu en una acció solidària.