Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí forma part activa de la Fundació Kaleidos per treballar polítiques locals de proximitat La regidora de Governança i Ciutadania, Neus Muñoz, ha assistit a la jornada sobre la Llei de transparència que l’entitat ha organitzat aquest dijous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí forma part activa de la Fundació Kaleidos per treballar polítiques locals de proximitat

La regidora de Governança i Ciutadania, Neus Muñoz, ha assistit a la jornada sobre la Llei de transparència que l’entitat ha organitzat aquest dijous
L’Ajuntament de Rubí ha entrat a formar part de Kaleidos.red, una fundació creada l’any 2001 amb la missió d’orientar les polítiques locals de proximitat impulsant una xarxa en la qual s’aborden programes i projectes concrets relacionats amb la proximitat a la ciutadania. Aquest dijous, la regidora de Governança i Ciutadania, Neus Muñoz, el coordinador de l’àmbit de Presidència, Michael Donaldson, i tècnics municipals d’aquesta àrea han participat a la jornada Transparència i bon govern en les polítiques i serveis de proximitat que la fundació ha organitzat a Sant Boi.

Aprovada pel Congrés dels Diputats el desembre de 2013, la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern suposa un gran repte a nivell local. I és que els ajuntaments es pregunten quines adaptacions hauran de superar per complir els requeriments de la nova norma, com influirà en les entitats i associacions que reben fons públics i si contribuirà a que la ciutadania recuperi la confiança amb l’Administració pública, entre d’altres.

Durant la jornada s’han analitzat aquestes i d’altres qüestions. Així, per exemple, el professor de Filosofia Pràctica i Ètica Aplicada de la Universitat de Barcelona, Marcel Cano, ha parlat del codi ètic com a eina de gestió municipal; el lletrat del gabinet jurídic de l’Ajuntament de Logroño, David Martínez, s’ha referit a l’afectació que tindrà la llei en la manera de fer dels ajuntaments; i el fundador i coordinador de l’Observatori del Tercer Sector, Pau Vidal, ha explicat les noves maneres de relació entre l’Administració local i la ciutadania.

Més de cinquanta responsables polítics i tècnics d’àrees com les de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana, Igualtat, Serveis Ciutadans i Centres Cívics d’ajuntaments de tot l’Estat espanyol s’han reunit aquest dijous a Sant Boi per treballar i contrastar experiències, reptes i dificultats al voltant de la Llei de transparència. Una norma que està cridada a transformar l’Administració pública i a consolidar la implantació i creixement de polítiques i serveis de proximitat innovadors.

Actualment, la Fundació Kaleidos.red està integrada pels ajuntaments de Rubí, Sant Boi de Llobregat, Alcobendas, Bilbao, Burgos, Getafe, Logroño, Màlaga, Valladolid, Vitoria-Gasteiz i Saragossa.