Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí exporta el seu model de Meses de seguretat i convivència a la 4a Escola d’estiu de l’Institut de Seguretat Pública El coordinador de l’àmbit de Presidència, Michael Donaldson, intervindrà a la taula Experiències de participació ciutadana en la seguretat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí exporta el seu model de Meses de seguretat i convivència a la 4a Escola d’estiu de l’Institut de Seguretat Pública

El coordinador de l’àmbit de Presidència, Michael Donaldson, intervindrà a la taula Experiències de participació ciutadana en la seguretat
L’Ajuntament de Rubí ha estat convidat a participar a la 4a Escola d’estiu que organitza l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya els dies 2, 3 i 4 de juliol. El coordinador de l’àmbit de Presidència, Michael Donaldson, juntament amb el cap de l’Àrea Bàsica Policial de Rubí dels Mossos d’Esquadra, Jesús Requena, exposaran el resultat de les Meses de seguretat i convivència emmarcades al projecte Compromís de barri.

Donaldson i Requena participaran a la taula Experiències de participació ciutadana en la seguretat, en la qual també es parlarà d’altres projectes, com ara la Patrulla Jove de Salou, l’experiència sueca Self-policing en ordre públic i el projecte d’alberg i acollida a Platja d’Aro, entre d’altres.

Amb aquesta quarta edició de l’Escola d’estiu, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya vol obrir un espai i un temps per a l’aprenentatge, el debat, l’aportació d’experiències i l’intercanvi d’impressions entre els assistents. Les jornades s’adrecen tant als professionals del sistema de seguretat i d'emergències com al públic en general.

En aquesta ocasió, l'Escola d'estiu vol tractar el tema de la seguretat amb la perspectiva de la importància que té la implicació i la participació de la societat per reforçar i millorar la seguretat a tots els àmbits.

Meses de seguretat i convivència
L’any 2012, l’Ajuntament de Rubí va engegar el projecte Compromís de barri, una iniciativa amb la qual es pretén acostar l’administració local als ciutadans. Entre els seus objectius hi ha establir diversos canals estables d’interacció entre l’Ajuntament i la ciutadania, tant a títol individual com organitzada; apropar la gestió del Consistori als barris; incrementar la transparència de la gestió de l’administració i treballar per la cohesió social als barris.

Una de les accions del projecte són les Meses de seguretat i convivència, a les quals hi participen aquelles entitats especialment sensibilitzades en temes de seguretat, com ara associacions de veïns, AMPA’s, escoles, associacions de comerciants i representants d’establiments d’oci i restauració. Aquestes entitats col·laboren amb la Policia Local de Rubí i els Mossos d’Esquadra a l’hora d’elaborar una diagnosi sobre les problemàtiques i les prioritats en matèria de seguretat de cada zona de la ciutat. Amb tota aquesta informació, els dos cossos policials dissenyen l’operatiu a executar a cada territori. Posteriorment, les Meses de seguretat i convivència es tornen a convocar novament amb l’objectiu de posar en comú el dispositiu elaborat per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Compromís de barri també contempla la celebració de plenaris, en els quals també hi pot participar la ciutadania.