Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí explica el seu model d'eficiència energètica en diversos fòrums L’Ajuntament ha estat convidat per la Diputació de Barcelona a exposar la seva experiència en la compra d’energia verda https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí explica el seu model d'eficiència energètica en diversos fòrums

L’Ajuntament ha estat convidat per la Diputació de Barcelona a exposar la seva experiència en la compra d’energia verda
El model d’eficiència energètica impulsat per l’Ajuntament a través del projecte Rubí Brilla segueix despertant interès fora de la ciutat. Tècnics municipals han estat convidats a participar aquest dijous 12 de juny en un taller d’apadrinament en compra d’energia verda organitzat per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

En el marc d’aquesta activitat, celebrada al recinte de l’Escola Industrial de Barcelona, l’Oficina del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya ha presentat els criteris de compra d’electricitat verda, i els ajuntaments de Rubí i Girona ha exposat les seves experiències en aquesta pràctica.

El 2012, Rubí es va convertir en un dels municipis pioners a tot l’Estat a incloure com a requisit en la licitació del contracte elèctric que el 100% de l’energia proveïda fos d’origen renovable. D’aquesta manera, l’Ajuntament superava sobradament el compromís adoptat el 2008 a l’adherir-se al Pacte d’alcaldes i alcaldesses: reduir un 20% les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera a través de l’increment d’un 20% de les energies renovables i un 20% de l’eficiència energètica en l’àmbit municipal abans del 2020. Les diverses actuacions necessàries per assolir aquests objectius van quedar recollides en un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) aprovat el 2011.

Projecte CLUE
També aquest dijous, Rubí ha estat present en el 2n seminari local del projecte CLUE (Climate Neutral Urban Districts in Europe), organitzat per l’agència pública Barcelona Regional.

El CLUE és una iniciativa finançada per la Unió Europea que forma part del programa INTERREG IVC, liderat per la ciutat d’Estocolm i desenvolupat conjuntament per 12 partners europeus, entre els quals hi ha diverses ciutats, regions i universitats. L’objectiu d’aquest projecte és incrementar la capacitat regional d’implementació i avaluació de noves solucions i tecnologies per reduir les emissions de carboni en àrees urbanes.

A la jornada celebrada aquest dijous, Rubí ha tingut ocasió de donar a conèixer als assistents el projecte Rubí Brilla i els diferents àmbits en què es desenvolupa: el domèstic, la indústria, l’administració i el comerç.