Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí explica el procés participatiu de reforma de la plaça del Doctor Guardiet a Oviedo L’Ajuntament ha estat convidat per la plataforma Imagina un bulevar a les jornades d’urbanisme i participació ciutadana que s’han organitzat aquest cap de setmana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí explica el procés participatiu de reforma de la plaça del Doctor Guardiet a Oviedo

L’Ajuntament ha estat convidat per la plataforma Imagina un bulevar a les jornades d’urbanisme i participació ciutadana que s’han organitzat aquest cap de setmana
L’Ajuntament de Rubí ha exposat aquest cap de setmana a Oviedo, en el marc de les jornades d’urbanisme i participació ciutadana que ha organitzat la plataforma Imagina un bulevar, el procés participatiu que es va dur a terme a la ciutat per decidir com s’havia de remodelar la plaça del Doctor Guardiet.

Imagina un bulevar, que va néixer a finals de 2012 per iniciativa de diverses entitats veïnals i del Grupo de Medio Ambiente, Urbanismo y Barrios del 15M de Oviedo, ha organitzat aquestes jornades per tal de conèixer diverses experiències relacionades amb processos de participació ciutadana i, així, poder-los adaptar a la capital d’Astúries. I és que la plataforma reclama que s’obri un procés participatiu sobre el futur del quart ramal de l'Enllaç de Rubín, en el qual la ciutadania hi estigui implicada des del primer moment i en sigui part activa. El col·lectiu Imagina un bulevar té com a objectiu que el tram de l'autopista “Y” que travessa el centre d'Oviedo es converteixi en un espai integrador, multifuncional i que satisfaci les necessitats de la gent i el seu dret a viure en un entorn adequat per a la seva salut i benestar.

Durant les jornades s’han organitzat diversos debats i conferències, entre les quals hi havia “El procés participatiu per a la remodelació de la plaça del Doctor Guardiet de Rubí”, que ha pronunciat un tècnic del Consistori rubinenc.

Les jornades s'han tancat aquest diumenge amb una visita guiada pel tram urbà de l’antiga autopista “Y” i una festa de clausura.

El procés de la plaça del Doctor Guardiet
A finals de 2008, l’Ajuntament de Rubí va anunciar que seria la ciutadania qui decidiria com es remodelaria la plaça del Doctor Guardiet. Aleshores es va iniciar tot un procés durant el qual ciutadans i entitats van participar en diversos tallers per, d’una banda, definir la seva plaça ideal i, de l’altra, elaborar i debatre les propostes per al disseny d’aquest espai. Un procés que la ciutadania va valorar molt positivament.

El pla d’usos que va sorgir dels tallers participatius definia que la plaça tingués arbres amb ombra i lluminositat, espai per a infants més ampli que el que hi havia fins aleshores, bancs per seure i relacionar-se i una àrea específica per a fer-hi activitats culturals i fires, entre d’altres opcions. Tots aquests aspectes van quedar reflectits al plec de condicions del concurs d'idees per a la remodelació de la plaça i van ser recollits en els 18 avantprojectes presentats, dels quals el jurat en va escollir tres de finalistes.

El juny de 2009, l’Ajuntament va organitzar una festa al voltant de l’exposició per escollir el projecte de remodelació de la plaça del Doctor Guardiet d’entre els tres avantprojectes finalistes: Aljub, Nucli Rubeo i Estrats-Estrets. Un 78% dels ciutadans van triar el projecte Nucli Rubeo. La plaça es va estrenar el març de 2011, coincidint amb la festa de Carnaval.