Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí estrena una nova escola bressol per aquest nou curs 2009 - 2010 Els 10.717 alumnes de la ciutat inicien el curs escolar amb total normalitat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí estrena una nova escola bressol per aquest nou curs 2009 - 2010

Els 10.717 alumnes de la ciutat inicien el curs escolar amb total normalitat.
A Rubí, l’inici del nou escolar 2009-2010 ha començat amb la inauguració de la nova escola bressol municipal La Bruna ubicada al c. Calderon de la Barca, 4, que va ser inaugurada per l’alcaldessa de Rubí, Carme García Lores, i la regidora d’Educació, Ana Ma. Martínez dissabte passat, amb una jornada de portes obertes per que tota la ciutadania pogués conèixer aquest nou equipament de la ciutat, amb capacitat per a 114 alumnes de 0 a 3 anys.

Aquesta nova escola bressol reforça “l’aposta de l’Ajuntament per aquesta etapa educativa clau pels infants, alhora que permet a les famílies millorar la conciliació amb el seu entorn laboral” va dir l’alcaldessa en l’inauguració. Carme García va afegir que, amb aquest nou equipament i quan estiguin acabades les obres de l’escola bressol Sol, solet del Bullidor, “la ciutat comptarà amb unes 400 places públiques, xifra que supera amb escreix el compromís amb la Generalitat de Catalunya, que establia un nombre de 255 places per a aquest curs que ara comença”.

La nova escola, que els ciutadans van poder visitar en el transcurs de la jornada de portes obertes, té una superfície construïda de 856 m2 en una única planta, un pati de 535 m2, set aules que acolliran a 114 alumnes de 0 a 3 anys, i l’espai familiar Creixença, un espai de relació i socialització per a nens i nenes de 0 a 2 anys no escolaritzats i les seves famílies, que compta amb tres grups de 10 infants cadascú i permet compartir i intercanviar vivències. Aquest servei, que fins ara s’oferia a l’escola Sol, solet, començarà a l’octubre a la nova escola bressol, on ha estat traslladat a causa de les obres de remodelació de l’escola ubicada al Bullidor.

A més, el centre disposa també d’una cuina, una aula polivalent de 100 metres quadrats, un espai per a cotxets, una sala de professors i els despatxos destinats a direcció i administració. L’equip professional del centre escolar està format per 22 persones i l’horari de funcionament de l’escola és de 9 a 16.30 h.

En la construcció del nou equipament s’han tingut en compte criteris d’arquitectura sostenible i de respecte amb el mediambient, ja que la coberta està enjardinada amb plantes autòctones i amb un sistema de reg per goteig, l’aigua calenta sanitària està produïda per panells solars i ha estat construïda orientada al sol per poder aprofitar la seva escalfor a l’hivern.

Normalitat en l’inici de curs

En aquest primer dia de curs, en què un total de 10.717 alumnes han tornat a les aules, l’absència d’incidents ha estat la nota dominant al llarg d’aquesta jornada en què només s’han produït els tradicionals embussos a l’hora d’entrada als centres en les zones escolars, minimitzats pel dispositiu específic que la Policia Local ha establert a les entrades dels centres escolars i que es mantindran al llarg dels pròxims tres dies.