Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí estrena el “Bosc dels infants” amb l’arribada de la Primavera Un espectacle de foc dels Diables de la Riera obrirà les activitats a l’amfiteatre de Castell. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí estrena el “Bosc dels infants” amb l’arribada de la Primavera

Un espectacle de foc dels Diables de la Riera obrirà les activitats a l’amfiteatre de Castell.
El cap de setmana del 19 i 20 de març, Rubí celebrarà l’arribada de la Primavera amb diverses activitats. Una d’elles tindrà lloc al nou amfiteatre que s’ha creat al Castell gràcies a la subvenció rebuda del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). Serà el dissabte, 19 de març, a partir de les 17h, amb diverses activitats infantils, xocolatada i actuació, cap a les 19:30h, de la colla de Diables de la Riera. L’entitat rubinenca estrenarà aquest nou espai cultural amb un espectacle de foc.

Diumenge, 20 de març, i coincidint amb la celebració de l’Any Internacional dels Boscos, Rubí obrirà les portes del nou Arborètum al Castell. Les visites s’iniciaran a les 11h del matí i coincidiran amb tot un seguit d’activitats infantils programades al Castell a partir de les 12 del migdia.

Un arborètum és una agrupació d’arbres i altres plantes disposades en una superfície delimitada físicament. En el cas concret de l’Arborètum del Castell s’han col•locat diferents tipus d’arbrat, que s’han distribuït en l’espai en funció del seu continent d’origen. Aquesta zona, de 5.641 m2, també s’ha dotat d’una xarxa de camins per tal de facilitar la seva observació. Aquesta actuació ha permès transformar aquest espai en un lloc més accessible per al ciutadà, que ara ofereix opcions de passeig i estada, ja que també s’hi han col•locat diversos bancs. L’objectiu del consistori ha estat crear un entorn a tota la zona que dignifiqui i posi en valor tota la finca on es troba una de les construccions més emblemàtiques del municipi: el Castell de Rubí.

En el marc de l’Any Internacional dels Boscos i alhora que es fan les visites guiades a l’Arborètum, l’Ajuntament de Rubí ha organitzat la primera plantada d’arbres en homenatge a tots els infants nascuts a Rubí durant el 2010, que tindrà lloc al barri de Can Fatjó. El consistori, que té previst plantar uns 75 exemplars en aquest espai que durà per nom el “Bosc dels Infants”, convida als nous pares i mares a portar el seu propi arbre (roure, alsina o pi), plantar-lo en aquesta mateixa zona i fer-lo créixer. L’objectiu d’aquesta iniciativa és vincular els rubinencs i les rubinenques amb la protecció i conservació del medi natural ja des de ben petits, tot educant els nous infants i les seves famílies en el respecte i la cura de l’entorn gairebé des del moment de néixer.

La plantada popular tindrà lloc a partir de les 11h del matí a Can Fatjó, just al costat del centre cívic del barri. Els interessats a participar-hi poden fer les inscripcions, fins el proper 18 de març, al telèfon 93.588.70.00 (ext. 8096) o bé a través de l’adreça de correu electrònic acl@ajrubi.cat. Els roures, alzines i pins que plantaran els pares el proper 20 de març es poden adquirir al viver de la Finca Font del Ferro o a qualsevol altre centre de jardineria. “La raó per la qual es demana als participants que s’inscriguien en l’activitat és per facilitar que tot estigui a punt quan arribin amb l’arbre. Nosaltres ens encarreguem de tota la logística”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Manuel Velasco.

El consistori té la intenció de convertir la creació del “Bosc dels Infants” en una activitat anual que ajudi a reforestar Rubí. Cada any es farà en un emplaçament diferent, amb la intenció de replantar diferents zones boscoses de la ciutat. Es tracta d’una activitat diferent a la del Dia de l’Arbre Autòcton, que se centra més en recuperar zones més urbanes i enjardinades.