Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es prepara per fer front a les onades de fred, glaçades i nevades pròpies d’aquesta època de l’any L’Ajuntament està actualitzant la localització de les zones més vulnerables del municipi per tal de poder prendre les mesures oportunes en cas de temporal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es prepara per fer front a les onades de fred, glaçades i nevades pròpies d’aquesta època de l’any

L’Ajuntament està actualitzant la localització de les zones més vulnerables del municipi per tal de poder prendre les mesures oportunes en cas de temporal.
Amb l’arribada de l’hivern i davant la possibilitat d’una situació d’emergència originada pels efectes d’aquesta estació meteorològica, l’Ajuntament de Rubí s’està preparant per fer front a les nevades, glaçades i onades de fred pròpies d’aquesta època de l’any. En aquest sentit, el consistori està portant a terme tot un seguit d’actuacions preventives amb l’objectiu de minimitzar el risc i els efectes que puguin causar aquests fenòmens meteorològics.

Entre d’altres, s’està actualitzant la localització de les zones més vulnerables del municipi i la definició dels grups de població que puguin veure’s més afectats per les incidències meteorològiques, parant especial atenció en les escoles, els centres de salut, les residències, els habitatges aïllats, etc. A la vegada, s’està considerant l’afectació a les carreteres i els camins, ja que els problemes de trànsit són una de les principals conseqüències de les nevades i glaçades, que poden deixar nuclis de població aïllats. Paral·lelament, també s’estan comprovant els punts més conflictius, com ara les zones ombrívoles, on acostuma a formar-se gel.

En funció de les previsions meteorològiques, l’Ajuntament podria activar el Pla d’Actuació Municipal per risc de nevades, glaçades i onades de fred, amb la finalitat de preveure actuacions de forma coordinada, així com els mitjans i els recursos necessaris davant els problemes i inconvenients que provoquen aquestes inclemències meteorològiques.

A banda del Pla d’Actuació Municipal, Rubí també segueix els consells i recomanacions del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya de la Generalitat, NEUCAT, que s’activa en situacions de risc.