Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es compromet a reduir un 20% les emissons de CO2 abans del 2020 La ciutat s’ha adherit al pacte dels alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic que lidera la Comissió Europea. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es compromet a reduir un 20% les emissons de CO2 abans del 2020

La ciutat s’ha adherit al pacte dels alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic que lidera la Comissió Europea.
Rubí és un dels municipis que s’ha adherit al pacte dels alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic que posa en marxa la Comissió Europea coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

Aquest projecte està basat en l’estalvi energètic i el foment de les energies renovables i sostenibles per al 2020. El seu objectiu és reduir a nivell local les emissions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera (una reducció del 20 % de les emissions de CO2 abans del 2020). En aquest sentit, Rubí s’ha compromès a elaborar un inventari de les seves emissions de gasos hivernacle i a elaborar al llarg d’aquest any 2009 un pla d’acció per a retallar-les en col•laboració amb la Diputació de Barcelona.

Dimarts, 10 de febrer, es va celebrar un acte simbòlic de signatura a Brussel•les amb la presència al Parlament Europeu de 24 ciutats europees. Tot i que Rubí no hi va estar present a l’acte, la ciutat s’hi ha adherit mitjançant aprovació pel ple municipal del mes d’octubre de 2008.

Més de 300 ciutats de la Unió Europea s’han adherit a aquest a iniciativa en favor del medi ambient, 71 dels quals són de la província de Barcelona. La Comissió Europea va decidir crear aquest pacte dins del Pla d’Acció de l’Eficiència Energètica que es va aprovar l’any 2006.

Més sostenibilitat

A banda d’aquest pacte, una altre projecte que contribuirà a l’estalvi energètic i a la sostenibilitat arreu de la ciutat és el Pla d’adequació de l’enllumenat públic (PAEP). Aquest pla es durà a terme al llarg del 2009 amb el finançament del Fons estatal d’inversió local (FEIL)* amb una inversió d’1,65 milions d’euros.