Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí disposarà de connexió wifi gratuïta a places públiques i equipaments municipals L’Ajuntament està treballant perquè aquest servei estigui operatiu al mes de setembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí disposarà de connexió wifi gratuïta a places públiques i equipaments municipals

L’Ajuntament està treballant perquè aquest servei estigui operatiu al mes de setembre
L’Ajuntament de Rubí ha engegat el procés per proveir els principals espais públics de la ciutat de wifi gratuïta. La previsió és que a partir del mes de setembre qualsevol persona que s’hagi registrat prèviament es pugui connectar a Internet des d’aquests punts de manera lliure.

La posada en marxa d’aquest servei serà possible gràcies a la interconnexió de l’anella municipal de fibra òptica, desplegada fa anys gràcies als fons estatals, amb la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC). Aquesta actuació, que ha tingut un cost de només 3.000 euros, permetrà que els equipaments públics de la ciutat disposin de connexions a Internet més ràpides i que, alhora, es puguin activar punts d’accés wifi a diversos espais exteriors. Així, la ciutadania es podrà connectar gratuïtament a Internet des de la Masia de Can Serra, l’edifici consistorial, l’Escardívol, l’edifici Rubí Desenvolupament, el Pavelló de La Llana, el Centre Cívic de Can Fatjó, el Punt d’Informació i les places Pere Aguilera, Doctor Guardiet, Catalunya, Doctor Pearson, Mercat, Onze de Setembre i Constitució.

L’Ajuntament ja ha sol·licitat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) el permís per habilitar aquests punts d’accés wifi. En tractar-se d’un servei públic, aquest estarà subjecte a les limitacions imposades per aquest organisme. A banda del registre previ dels usuaris, la velocitat de connexió serà d’un màxim de 256 Kbps i el senyal no es podrà fer arribar fins a l’interior dels edificis residencials.

Una ciutat millor connectada
La posada en marxa de punts d’accés wifi gratuïts als espais públics de la ciutat s’emmarca en la política encetada per l’Ajuntament per tal de millorar les telecomunicacions al municipi. Des de fa temps, el Consistori treballa per facilitar al màxim la implantació de les diferents operadores i generar així la competència necessària per garantir un bon servei d’Internet a la ciutat.

Actualment, les principals empreses de telecomunicacions ja estan operant a Rubí. Tal com es va anunciar al març, el desplegament de fibra òptica que estan realitzant companyies com Telefónica i Jazztel farà possible una cobertura pràcticament total, que convertirà Rubí en una de les 50 ciutats d’arreu del món amb un grau de penetració de la fibra òptica fins a la llar de més del 50%.