Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí disposarà d’una xarxa de fibra òptica el setembre d’aquest any L’empresa Telefónica ja ha iniciat els treballs de desplegament de banda ampla tant al casc urbà com als polígons industrials. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí disposarà d’una xarxa de fibra òptica el setembre d’aquest any

L’empresa Telefónica ja ha iniciat els treballs de desplegament de banda ampla tant al casc urbà com als polígons industrials.
Rubí disposarà dels serveis que ofereix la fibra òptica a partir del mes de setembre de 2013. Aquestes són les previsions amb què treballa Telefónica, l’empresa encarregada del desplegament de banda ampla al nostre municipi. Els treballs a Rubí, que s’han iniciat fa unes setmanes, consisteixen en el desplegament de cable, la connexió als edificis i l’adequació de les instal·lacions de Telefónica per permetre que els rubinencs puguin tenir en el futur una velocitat de banda ampla que oscil·laria entre els 50 i els 100 Mb.

Amb l’arribada de la fibra òptica, l’Ajuntament de Rubí dóna compliment de l’acció número 5 (Rubí Serveis avançats: Negociació Operadors Serveis Banda Ampla) del Pla de Reactivació Econòmica i Treball. Aquesta proposta d’acció té per objectiu millorar la cobertura de serveis de banda ampla a Rubí tant al nucli urbà com als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) mitjançant la negociació d’un pla d’estesa de fibra òptica al municipi. D’aquesta manera, també es permet solucionar els problemes que històricament han patit algunes zones de la ciutat pel que fa a la cobertura de telecomunicacions. El Pla de Reactivació Econòmica i Treball, presentat el novembre de 2011, és un recull d’accions que té per objectiu establir les bases que permetin enfortir el teixit econòmic de la ciutat per estimular-ne l’activitat i generar les condicions idònies per a la creació d’ocupació.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha assenyalat que “les negociacions amb els operadors han donat els seus fruits” i s’ha mostrat molt satisfeta pel fet que finalment Rubí disposi de cobertura en fibra òptica “perquè donem resposta a un compromís que havíem adquirit amb la ciutadania i alhora dotem les empreses de les eines necessàries per ser més competitives”. Pel que fa al teixit industrial del municipi, García ha comentat que “el fet de disposar d’aquesta infraestructura ens permet posicionar-nos molt millor per atraure activitat d’alta tecnologia i alt valor afegit”. Així mateix, a nivell residencial, segons l’alcaldessa, l’arribada de la fibra òptica “permetrà millorar l’accés a la informació de la ciutadania i possibilitarà repercutir en els nivells educatius i culturals de la població”. Segons García, d’aquesta manera “donem resposta a una de les demandes dels veïns de la ciutat, que històricament han patit una falta de cobertura”.