Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí desactiva el Pla de Protecció Civil per risc de nevades, glaçades i onades de fred Malgrat que la matinada de dimarts els termòmetres poden arribar als tres graus negatius, no és previst que es produeixin noves nevades a la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí desactiva el Pla de Protecció Civil per risc de nevades, glaçades i onades de fred

Malgrat que la matinada de dimarts els termòmetres poden arribar als tres graus negatius, no és previst que es produeixin noves nevades a la ciutat.
L’Ajuntament de Rubí ha desactivat aquest migdia el Pla de Protecció Civil per risc de nevades, glaçades i onades de fred. Tot i que la previsió meteorològica apunta que la matinada d’aquest dimarts es podrien assolir valors negatius, de fins a -3ºC, es tracta d’unes temperatures habituals per aquesta època de l’any. En aquest sentit, el consistori ha decidit mantenir els recursos necessaris però desactivar el pla, ja que no es preveuen nous episodis de neu que puguin generar una distorsió a la població.

De fet, aquest diumenge ja ha estat més tranquil a nivell climatològic. La neu va fer acte de presència dissabte. L’Ajuntament va repartir 18 tones de sal per fondre la neu, especialment a les urbanitzacions (Castellnou, Can Mir, Vallès Park, Can Barceló, Can Solà, etc.), tot i que també en va llançar a la pujada del Pinar i a l’entorn del Mercat, entre d’altres punts del casc urbà.

La nevada ha provocat diversos incidents de poca importància, com ara la caiguda de branques, que han afectat alguna línia de subministrament elèctric, i algun accident de trànsit com a conseqüència del gel.

El NEUCAT, en prealerta

Protecció Civil de la Generalitat manté en fase de prealerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), tenint en compte les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que se’n poden derivar.

Segons el darrer avís emès del Servei Meteorològic de Catalunya, es manté per avui la probabilitat de nevades a la vessant nord de les comarques del Pirineu. Per d’altra banda, per aquesta tarda i sobretot al vespre i matinada hi ha la probabilitat que se superi el llindar de 0 centímetres a cotes superiors a 200 metres a les comarques del Litoral Central i Prelitoral de la demarcació de Barcelona: Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental; a la comarca de la Selva de la demarcació de Girona i a les comarques del Bages i Osona a la demarcació de la Catalunya Central.