Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí deixa de llençar 27 kg de residus gràcies a la REfira, celebrada aquest cap de setmana Les places Catalunya i Doctor Guardiet han acollit diverses activitats, com ara tallers de reparació i manteniment i una mostra de productes de segona mà. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí deixa de llençar 27 kg de residus gràcies a la REfira, celebrada aquest cap de setmana

Les places Catalunya i Doctor Guardiet han acollit diverses activitats, com ara tallers de reparació i manteniment i una mostra de productes de segona mà.
La REfira ha donat el tret de sortida a la IV Setmana Europea de la Prevenció de Residus de Rubí, que enguany se celebra entre el 17 i el 25 de novembre. La regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient, Maria Mas, n’ha fet una valoració positiva: “Entre les joguines recollides, els materials reciclats utilitzats per fer diversos tallers i els objectes reparats ens hem estalviat 27 kg de residus”.

Precisament, la regidora ha destacat els tallers de reparació i manteniment i la mostra de reparacions al carrer organitzats en el marc de la REfira, la fira de la REutilització, la REparació i el REciclatge. Segons Maria Mas, en un moment de crisi com l’actual cal ajudar les famílies que més ho necessiten a trobar solucions: “Estàvem acostumats a llençar allò que s’havia espatllat i ara ens trobem que cal reparar-ho per estalviar diners”. En aquest sentit, Mas ha explicat que a Rubí hi ha una trentena de comerços que es dediquen precisament a això, a reparar múltiples objectes: bicicletes, electrodomèstics, televisors, vestits, sabates... Nou d’aquestes botigues han estat presents a la mostra de reparacions al carrer. “Gràcies a aquesta activitat, ara els ciutadans coneixen a quins comerços poden anar per a fer aquestes reparacions”.

La regidora ha explicat que les activitats programades estaven adreçades a diversos públics, tot i que han predominat les dirigides als infants: “Reciclar és una qüestió d’hàbits. Cal conscienciar especialment els nens i les nenes, perquè si ens acostumem a reciclar de ben petits, després ho seguirem fent al llarg de la vida”. Així, s’ha dut a terme un taller de postals i un altre d’ornaments nadalencs (en el marc de la campanya Fes teu el Nadal), així com el joc de “La ruleta dels impropis”, entre d’altres.

Paral·lelament, la REfira també ha tingut un component solidari: la recollida de joguines de segona mà, que es perllongarà durant tota la setmana. Les activitats de la IV Setmana de Europea de la Prevenció de Residus continuen aquest dimarts, amb un curs de cuina d’aprofitament que tindrà lloc a l’Escola Pau Casals.

La pluja limita l’assistència a la REfira
Pel que fa a la participació a la REfira, la regidora ha lamentat que la presència constant de pluja el matí de dissabte dissuadís molts rubinencs de fer un tomb per la fira. Sortosament, la meteorologia va concedir una treva a la tarda i la participació va augmentar notablement. “A la tarda, que ja no plovia, la fira es va animar molt i moltes famílies van participar en les diferents activitats”.