Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí dedica el mes de març a les dones amb més de 40 activitats La imatge de cartell ha estat creada especialment per aquest esdeveniment per l’artista rubinenca Anna Tamayo. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí dedica el mes de març a les dones amb més de 40 activitats

La imatge de cartell ha estat creada especialment per aquest esdeveniment per l’artista rubinenca Anna Tamayo.
Com una “imatge trencadora” i amb “diferents visions de la dona per poder arribar a un col•lectiu més ampli de ciutadans i ciutadanes” ha definit la regidora de la Dona, Maria Mas, la imatge creada per l’artista rubinenca Anna Tamayo pel programa d’activitats, amb més de 40 propostes diferents, per commemorar el Dia Internacional de les Dones que ha estat presentat avui. Per l’artista, la simbologia del quadre conté tres figures que “simbolitzen diverses etapes i formes de ser de la dona, ja que hi ha una dona infantil, una dona treballadora i una dona masculina que vol reflectir que el feminisme no se sent d’una única manera”, ha dit Anna Tamayo, qui ha afegit que “totes tres trepitgen de peus a terra”.

Per commemorar aquest dia, l’Ajuntament de Rubí ha preparat un programa amb un total de 42 activitats en què col•laboren 21 entitats de la ciutat, una col•laboració que la regidora ha qualificat com a important ja que suposa “que s’incorporin més ciutadans i ciutadanes, d’una manera activa, al projecte d’intentar aconseguir que la igualtat entre homes i dones sigui una realitat”.

Les associacions vinculades al món de la dona han preparat activitats com la Festa de dones a l’Ateneu o els cursos de cuina del dissabte 14 de març, una conferència sobre la reforma protestant el dissabte 7 de març, o la xerrada sobre les dones en els segles XX-XXI el dijous 19 de març, entre d’altres.


Dia Internacional de les Dones

Aquest any, la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones, a càrrec de l’alcaldessa, Carme Garcia, i les regidores de la resta de partits polítics presents al Consistori, coincidirà amb una jornada festiva pels carrers de la ciutat amb una plantada, passejada i ball de les gegantes de la ciutat Paula, Virgínia, Laia, Teresina, Lola, La Vella de Quaresma i la capgrossa Neus. Aquesta activitat s’iniciarà a les 11 hores a la plaça de la Nova Estació i es clourà a les 12.30 h amb un vermut popular a la plaça de Catalunya, on es llegirà el manifest a les 12 h.

L’altra activitat que més participació genera és el sopar de dones, que aquest any arriba a la seva setena edició, que es farà el divendres 27 de març a les 21 hores al gimnàs de l’IES La Serreta amb l’Orquestra Rimmel Grup.

Altres activitats organitzades al llarg del mes són cursos d’informàtica per a dones, la visita de les dones a l’Ajuntament, la visita al Centre de Cultura per a dones Francesca Bonnemaison de Barcelona, una tertúlia literària amb una escriptora marroquina que viu a Barcelona, les exposicions “Dones de Ciència” al Rubí + D i “Mujeres. Abriendo caminos” a l’Espai Cultural Caja de Madrid de Barcelona i tallers i xerrades diverses.

Aquest any, les dones que participen en les diferents activitats rebran com a obsequi unes xancletes amb la frase “ A Rubí, trepitgem juntes”, que vol “simbolitzar la idea que no hi hagi cap dona que, sigui quina sigui la seva situació, se senti sola”, ha dit la regidora Maria Mas.

Les inscripcions i l’adquisició dels tiquets per les activitats que ho requereixin es poden realitzar a la Regidoria de la Dona, rambleta Joan Miró, s/n, tel. 93 581 39 00, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dimarts a dijous, de 16 a 18 h.