Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí convoca el primer gran recapte d’aliments coincidint amb La Botiga al Carrer Les quatre entitats que l’organitzen demanen, de forma preferent, llet, oli d’oliva, farina i llaunes de tonyina i tomàquet. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí convoca el primer gran recapte d’aliments coincidint amb La Botiga al Carrer

Les quatre entitats que l’organitzen demanen, de forma preferent, llet, oli d’oliva, farina i llaunes de tonyina i tomàquet.
L’Ajuntament de Rubí i les entitats solidàries de Rubí Entreveïns, Frater Nadal, Càritas i Creu Roja han presentat el primer recapte solidari que faran la pròxima setmana amb motiu de l’edició de la Botiga al carrer, per tal de recollir cinc aliments bàsics que necessiten entre les persones usuàries d’aquestes entitats: llet, oli d’oliva, farina i llaunes de tonyina i de tomàquet.

L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha agraït a les entitats “la feina que fan cada dia per ajudar a la gent que més està patint l’actual situació de crisi econòmica” i ha encoratjat a la ciutadania “un esforç per col·laborar en aquesta primera recollida conjunta i més encara que arriba l’època d’estiu i la gent marxarà fora de la ciutat” ja que “qualsevol aportació per petita que sigui suma”. Carme Garcia ha recordat que les actuals retallades des d’Europa cap als Bancs d’Aliments, a partir de 2014, faran més necessàries aquestes accions, que s’emmarquen en la campanya iniciada la setmana passada La fam no fa vacances per la Fundació Banc dels Aliments per recollir aliments per l’estiu.

Per la seva banda, la regidora de l’Àrea de Cohesió Social i Serveis a les Persones, Ana Ma. Martínez, ha recordat que un dels objectius de “la Taula d’entitats socials, de la qual formen part les entitats que organitzen el recapte, es compartir els criteris en temes com aquest per tal d’ajustar-los a les necessitats de la població a la qual atenen”, motiu pel qual ara es demanen aquest tipus d’aliment i en pròximes edicions poden ser un altres en funció de la demanda social.

Els representats de les entitats presents, Jordi Ibiza de Frater Nadal, Marina Pous de Caritas, Xavier Rollo de Creu Roja, i Eduardo Asensio d'Entreveïns han destacat la necessitat d’aquestes accions per ajudar a les persones i la solidaritat que la resta de ciutadans mostren. Així es va demostrar en el cas de la primera experiència conjunta de les quatre entitats, relacionada amb la recollida d’aliments per nodrir el magatzem, que va ser el Dictat solidari amb motiu de Sant Jordi que va recaptar més de 400 quilos d’aliments en tan sols hora i mitja.

Les entitats també han agraït a la Federació de Comerciants de la ciutat i al consistori la seva col·laboració en aquesta primera activitat conjunta, de la qual es podria fer una segona edició abans d’acabar l’any, i que volen que serveixi per mostrar a la ciutadania que les entitats de la ciutat treballen de forma conjunta per sumar els esforços. També han assegurat que els rubinencs i rubinenques destaquen de forma especial per la solidaritat i suport del seu teixit veïnal que s’implica molt quan es demana ajuda per a la resta de la població en situació més desafavorida.

El primer recapte de la ciutat es farà el dissabte 15 de juny de 9 a 21 hores, amb un punt de recollida de les aportacions ciutadanes, a prop del Supermercat Condis, a la avinguda Barcelona amb el carrer Prim, que cedeix el seu magatzem com a punt neuràlgic de recollida. Els aliments recollits es repartiran després en els diversos espais de què disposen les entitats per guardar-los. Durant tota la jornada, els voluntaris/es que col•laboren en la recollida informaran a la ciutadania per tota la illa de vianants i tot i que es demanen de forma especial els cinc aliments de major demanda, es recolliran totes les aportacions ciutadanes que es rebin al llarg de la jornada.