Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí contra el consum de drogues La ciutat s'adhereix a la campanya 'Cocaína. Hay trenes que mejor no coger' contra el consum de cocaïna i cànnabis del Ministeri de Sanitat i Consum. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí contra el consum de drogues

La ciutat s'adhereix a la campanya 'Cocaína. Hay trenes que mejor no coger' contra el consum de cocaïna i cànnabis del Ministeri de Sanitat i Consum.
L’Ajuntament de Rubí s’adhereix a la campanya “Cocaína. Hay trenes que es mejor no coger” que ha engegat el Ministeri de Sanitat i Consum.

Aquesta campanya, que s’adreça a tota la població però especialment a joves d’entre 12 i 18 anys i a pares i mares, té l’objectiu d’informar y sensibilitzar la societat per prevenir el consum de cànnabis i cocaïna entre els joves, retardar l’edat d’inici de consum de diverses substàncies i augmentar la percepció del risc d’aquest consum.

A Rubí, i segons dades del Centre d’Orientació Sanitària (COS) Ferran Salsas i Roig, l’any passat es van iniciar a la ciutat 217 tractaments per consum de drogues, una dotzena menys que al 2004. D’aquests tractaments iniciats, 174 van ser homes (un 80,2 %) i 43 dones (un 19,8 %). Pel que fa a les drogues que motiven les consultes, la principal continua essent l’alcohol (49,3 %), seguida de la cocaïna (29,5 %), l’heroïna (6’9 %), el cànnabis (6’1%) i la ludopatia (4,6 %) i el 3,6 % restant correspon a altres substàncies.