Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí compta amb 15 zones d’esbarjo per a gossos Aquest any s’han creat tres zones noves sense limitació horaria. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí compta amb 15 zones d’esbarjo per a gossos

Aquest any s’han creat tres zones noves sense limitació horaria.
L’Ajuntament ha creat al llarg d’aquest any tres noves zones d’esbarjo per a gossos sense limitació horària, amb les quals la ciutat ha arribat a tenir una quinzena d’espais per poder passejar als animals en llibertat. Aquestes zones són recintes envoltats d’un tancament perimetral per tal que els gossos puguin passejar i jugar sense anar lligats. Ubicades al Parc de Ca n’Oriol, al carrer Mallorca i a l’espai entre la ctra. de Sabadell i el carrer Carrasco i Formiguera, entre totes tres sumen un àrea de més de 7.800 metres quadrats. Els plànols amb la ubicació exacta d’aquestes i la resta de les zones d’esbarjo de Rubí es pot consultar al web de l’Ajuntament.

Tot i poder anar sense lligar quan es trobin en aquest espai, els propietaris/es hauran de complir totes les normes de seguretat i higiene establertes en l’Ordenança de Tinença d’Animals. A més, els gossos potencialment perillosos obligatòriament han d’anar lligats i amb morrió.

Horaris d’ús de les zones

Les zones d’esbarjo estan dividides en dos grans grups: zones sense limitació horària i zones amb limitació horària. Les zones sense limitació horària són espais tancats on es poden portar els animals durant tot el dia i es troben al Parc de la Pau i la Natura, al Parc de Ca n’Oriol, al carrer Carrasco i Formiguera, al c. Topazi i al c. Mallorca entre els carrers Jaen i Màlaga.

Per la seva banda, les zones amb limitació horària són espais oberts on es poden portar els animals sense lligar a l’estiu (d’abril a octubre) de 21 a 10 h i a l’hivern (de novembre a març) de 20 a 10 h, i hi ha una desena a la ciutat. D’aquestes, hi ha dos que compten amb uns horaris ampliats per ser zones allunyades del nucli urbà: Torrent dels Alous i el Parc de Ca n’Oriol. En aquests casos, l’horari s’amplia a l’estiu de les 20 hores fins a les 10 h i a l’hivern de 17 a 10 h.

Quant a les infraccions dels propietaris d’animals, no recollir els excrements dels gossos, portar-los deslligats fora de les zones d’esbarjo, presència d'animals en zones de jocs infantils i llocs prohibits, no estar identificats amb microxip o censats, i les relacionades amb la tinença de gossos potencialment perillosos, són les més habituals, detectades a través dels controls municipals periòdics. A més, algunes d’aquestes problemàtiques han estat destacades pels participants en les meses de seguretat realitzades aquest any, sobre tot en els barris de Ca n’Oriol, Can Rosés, Les Torres, 25 de setembre, la Plana del Castell, Mercat i Centre.