Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí compartirà el tercer canal públic de TDT amb altres 7 municipis de la comarca Aquest matí els alcaldes han signat un conveni de col·laboració per gestionar el canal de forma conjunta. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí compartirà el tercer canal públic de TDT amb altres 7 municipis de la comarca

Aquest matí els alcaldes han signat un conveni de col·laboració per gestionar el canal de forma conjunta.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha estat un dels 8 alcaldes que aquest matí han signat un conveni de col·laboració per tal de gestionar de forma conjunta, a través d’un consorci, un canal de televisió digital terrestre (TDT). La resta d’alcaldes signants han estat Joan Playà, alcalde de Castellbisbal, Antoni Morral, alcalde de Cerdanyola del Vallès, César Arrizabalaga, alcalde de Montcada i Reixac, Juan Mª Parralejo, alcalde de Ripollet, Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat del Vallès, Isabel García, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda i Sebastià Ruiz, alcalde de Sant Quirze del Vallès.

En el torn d’intervencions, Carme García, ha subratllat la transformació que suposarà per als ciutadans l’entrada en escena de les televisions digitals terrestres públiques des del punt de vista dels serveis i de la seva relació amb l’administració. “El que avui és només una televisió que ens serveix bàsicament com a entreteniment va camí de convertir-se en una eina de serveis entre les administracions i els ciutadans, amb un valor afegit davant la resta de mitjans tecnològics prestadors de serveis. La televisió és el mitjà tecnològic a l’abast de més població en tot el món”, ha apuntat.

L’alcaldessa considera que l’experiència de compartir un mateix canal de TDT per part dels 8 municipis que avui han signat el compromís “és un repte tant per als professionals que hauran d’elaborar continguts que interessin a tothom, com per als propis ciutadans de les nostres poblacions que hauran d’aprendre a gaudir d’una televisió que ja no serà només del seu municipi, com estem acostumats”.
A aquest repte, l’alcaldessa ha afegit una darrera dificultat relacionada amb l’escassa relació que hi ha entre algunes de les poblacions representades a la nova TDT que entrarà en funcionament al llarg de l’any 2007. “Des del govern de la Generalitat s’han fixat unes propostes d’agrupació de municipis. algunes d’elles responen a una suma de poblacions que ja de manera natural mantenen una interrelació per proximitat, per compartir serveis, etc... En canvi d’altres, com és el cas de la nostra, no respon a aquests criteris. Entre alguns dels nostres municipis no existeix aquesta relació de proximitat, simplement perquè els nostres territoris no estan a tocar i els nostres ciutadans doncs tampoc comparteixen gaires coses”.

Tot i les dificultats afegides exposades de Carme García, l’alcaldessa ha parlat d’un projecte “engrescador”, amb un públic potencial de 300.000 persones.

Des de mitjans del 2005, una comissió tècnica, integrada per representants dels vuit ajuntaments, està treballant conjuntament per tal de definir el projecte: realitzar l’encàrrec d’un estudi tècnic, la redacció dels estatuts del consorci i la societat anònima. Durant el 2006, es preveu realitzar l’estudi tècnic, constituir el consorci i una societat pública de gestió. Els alcaldes han anunciat també que, en aquesta primera fase, no es planteja cap inversió en infraestructura pròpia. Inicialment, la Societat Anònima tindrà una funció coordinadora dels vuit municipis i, en aquest fase, es preveu l’externalització de la producció. Les aportacions econòmiques al consorci es faran de forma ponderada en base a la població de cada municipi (Sant Cugat 22,67 %, Rubí 21,90 %, Cerdanyola 18,36%, Ripollet 11,17%, Montcada 10,20 %, Santa Perpètua 6,88%, Sant Quirze 5,33% i Castellbisbal 3,49%). El nou canal de televisió entrarà en funcionament al llarg del 2007 i no descarta acords de col·laboració amb els altres dos canals públics de TDT a la comarca del Vallès Occidental.

Més informació