Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemorarà el Dia Mundial sense Tabac amb una taula informativa El proper 4 de juny, el Servei de Salut Pública de l’Ajuntament farà divulgació entre la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí commemorarà el Dia Mundial sense Tabac amb una taula informativa

El proper 4 de juny, el Servei de Salut Pública de l’Ajuntament farà divulgació entre la ciutadania
Amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, que es commemora el 31 de maig, el Servei de Salut Pública de l’Ajuntament, amb la col·laboració dels CAP Antoni de Borja i Sant Genís, instal·larà una taula informativa a la cantonada de l’avinguda de Barcelona amb el carrer Sant Cugat el proper dimecres 4 de juny. Entre les 10 h i les 13 h, la ciutadania que s’hi acosti podrà rebre informació sobre els efectes nocius del tabac per a la salut i sobre els recursos que té al seu abast per deixar de fumar.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha escollit per a la commemoració d’enguany el lema “Apujar els impostos sobre el tabac per reduir el consum de tabac”. D’aquesta manera fa una crida a tots els països perquè augmentin els tributs sobre aquest producte com a forma de reduir-ne el consum i salvar vides. Segons l’OMS, diverses investigacions sobre aquest tema han posat de manifest que aquesta mesura és especialment eficaç entre aquells grups que tenen menys ingressos i per impedir que els joves comencin a fumar.

A l’Informe sobre la salut al món 2010, s’indicava que un augment del 50% en els impostos sobre el consum del tabac generaria aproximadament uns 1.400 milions de dòlars de fons addicionals a 22 països amb ingressos baixos. Si aquests diners es destinessin a la salut, la despesa sanitària estatal d’aquests països podria augmentar fins i tot un 50%.

Principal causa evitable de mort
El tabac segueix sent la principal causa evitable de mort. Tot i que les normatives aprovades en els darrers anys han ajudat molt a frenar aquest hàbit en espais públics, el problema persisteix en l’àmbit privat, afectant especialment col·lectius vulnerables com els infants i la gent gran. Un de cada deu nens és fumador passiu a la seva pròpia llar, tenint en compte que al 56% dels habitatges es fuma.

El tabaquisme produeix 240 morts en menors d’un any per síndrome de mort sobtada del lactant i augmenta el risc de patir malalties agudes com bronquitis, pneumònies i símptomes respiratoris inespecífics.

Per tot això l’Ajuntament vol seguir incidint en les activitats de prevenció d’aquest hàbit. Per tal de promoure la deshabituació del tabac, el Servei de Salut Pública seguirà treballant per donar a conèixer els recursos municipals per deixar de fumar, augmentar el número de visites a les unitats de tabaquisme dels CAP, i informar dels efectes nocius del tabac tant per als fumadors com, especialment, per als fumadors passius.