Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora la Diada Nacional de Catalunya La pluja va obligar a suspendre els actes posteriors a l'ofrena floral. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí commemora la Diada Nacional de Catalunya

La pluja va obligar a suspendre els actes posteriors a l'ofrena floral.
Rubí ha acollit aquest dimecres el tradicional acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, que va tenir lloc davant el monòlit Dempeus, a la plaça 11 de setembre. La pluja, present durant gairebé tot l’acte, no va impedir que les entitats ciutadanes, partits polítics i l’Ajuntament realitzessin l’habitual ofrena floral. No obstant, la insistència d’aquesta pluja va obligar a suspendre els actes posteriors preparats per les entitats de la Taula de Cultura Popular i Tradicional.

Entre 300 i 400 persones van apropar-se a la plaça 11 de setembre aquest dimecres al matí per seguir els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya. Durant l’ofrena floral no es va detectar cap incidència, i la jornada va transcórrer amb total normalitat. Algunes entitats van excusar la seva absència a l’ofrena floral amb motiu de l’assistència a la gran cadena humana a favor de la independència de Catalunya, que va tenir lloc hores més tard a diferents punts de la geografia catalana.

L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia Lores, va ser l’encarregada de fer el parlament institucional en nom de l’Ajuntament. L’alcaldessa va fer una defensa aferrissada del món local perquè, va dir, “els municipis són l’expressió territorial de la nostra riquesa cultural i social” i va assenyalar que “els catalans som uns magnífics gestors de la diferència”. La primera edil va recordar “el difícil nou context econòmic i social” davant del qual va marcar com a fórmula d’èxit la nostra “capacitat de treball, llibertat i diversitat”.

Per últim, Carme Garcia Lores va reclamar en el discurs institucional “una societat més justa en què tots els seus conciutadans tinguin accés al mercat laboral”.