Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora el Mes de la Salut de les Dones amb més d'una desena de propostes diferents Les inscripcions per a la majoria d'activitats que tenen places limitades s'inicien aquest dilluns 28 d'abril https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí commemora el Mes de la Salut de les Dones amb més d'una desena de propostes diferents

Les inscripcions per a la majoria d'activitats que tenen places limitades s'inicien aquest dilluns 28 d'abril
Amb motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, que es commemora el 28 de maig, l’Ajuntament ha organitzat tot un mes d’activitats per promoure el bon estat físic i mental de les rubinenques. El Mes de la Salut de les Dones inclourà xerrades, tallers i jornades d’activitats físiques a diferents equipaments esportius municipals.

La commemoració d’enguany vol evidenciar els efectes negatius de la crisi econòmica sobre la salut física i mental de les dones, qui pateixen un deteriorament doble per la seva condició de treballadores i cuidadores de la llar i la família. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha dissenyat un programa d’activitats gratuïtes adreçades a rubinenques majors de 18 anys amb la intenció que coneguin diferents recursos al seu abast per mantenir la salut mental, física i alimentària en temps de crisi.

Les diferents propostes arrencaran el 7 de maig a l’edifici Rubí+D amb un taller d’expressió de teatre vivencial integrat per vuit sessions quinzenals. En el marc d’aquesta activitat, s’interpretaran situacions de la vida real a partir de les experiències personals de les assistents.

Els dies 9 i 19 de maig, a l’Escardívol i l’Escola Pau Casals respectivament, es faran tallers d’iniciació als abdominals hipopressius, una tècnica que pot ajudar a reduir el perímetre de la cintura, millorar la postura, augmentar el to muscular del sòl pelvià i la faixa abdominal, disminuir la incontinència urinària i evitar que els òrgans genitals es despengin.

L’11 de maig, s’ha programat una passejada teatralitzada per diferents indrets històrics de la ciutat. L’activitat, conduïda per actors i actrius de la companyia Va De Teatre, l’historiador Eduard Puigventós i l’escriptora Gracia Pérez, permetrà conèixer com van afrontar les rubinenques les diferents crisis que es van produir entre els anys 1912 i 1962.

El dia 17, tindrà lloc al Centre d’Esports Municipal 25 de Setembre la primera de les jornades d’activitats físiques programades en el marc del Mes de la Salut de les Dones. A partir de les 8 h, hi haurà portes obertes a l’equipament, així com classes d’spinning i zumba. En la mateixa línia, el 31 de maig el Club Natació Rubí també oferirà sessions de pilates i spinning, i obrirà les instal·lacions de Can Rosés perquè la ciutadania en faci ús de forma gratuïta.

També amb la voluntat d’oferir tota una jornada d’activitats, l’Escola 25 de Setembre acollirà el 24 de maig diversos tallers sota l’epígraf Dona, activitat física i salut. Així, s’impartiran sessions de sòl pelvià, ergonomia, riure i peus que permetran aprendre activitats i tècniques per a una gestió saludable del cos.

D’altra banda, al llarg d’aquest mes de maig s’han programat dues xerrades. La primera tindrà lloc el 23 de maig al Centro Aragonés de Rubí i anirà a càrrec d’Isabel Moya, especialista en dietoteràpia, que abordarà la salut dels ossos. La segona conferència tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler coincidint amb el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, el 28 de maig, i tractarà sobre allò que es coneix com a mindfullness, una tècnica d’atenció plena que pot ajudar a asserenar la ment, equilibrar les emocions i respondre a les exigències de la vida de forma resolutiva.

A banda de totes aquests propostes, durant el Mes de la Salut de les Dones es faran diverses sortides dins el cicle de caminades Per fer salut surt a caminar, que enguany compleix una dècada de funcionament. L’activitat, oberta a tota la població, es pot fer els dies 9, 16, 23 i 30 de maig, i 6 de juny.

Per a la majoria d’activitats amb places limitades, les inscripcions es poden fer a partir d'aquest dilluns 28 d’abril al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), ubicat a l’edifici Rubí+D, o bé a través del web www.rubi.cat/dona. En el cas de les propostes organitzades pels centres esportius municipals, cal apuntar-se en aquests mateixos equipaments, mentre que les inscripcions per a les caminades s’han de formalitzar a l’Oficina d’Esport per a Tothom, al carrer Joaquim Blume. Pel que fa a la jornada Dona, activitat física i salut, les dones que hi vulguin participar poden apuntar-se en aquest mateix espai però a partir del 19 de maig.