Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí commemora el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones amb tot un mes d’activitats Els actes s’iniciaran el 3 de maig amb un taller d’ergonomia i una parada informativa al Mercat municipal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí commemora el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones amb tot un mes d’activitats

Els actes s’iniciaran el 3 de maig amb un taller d’ergonomia i una parada informativa al Mercat municipal.
A Rubí, el maig és un mes dedicat a la salut de les dones. Cada any, l’Ajuntament organitza tot un seguit d’activitats per commemorar el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, establert el 28 de maig. En aquesta ocasió s’han tornat a programar tallers, xerrades, exposicions i activitats físiques, entre d’altres, amb l’objectiu de promoure accions que fomentin un bon estat físic i mental de les rubinenques.

El programa del Mes de la salut de les dones arrencarà el 3 de maig, amb la instal·lació d’una parada de salut al Mercat municipal. Entre les 10:30h i fins les 13:30h s’oferirà informació sobre temes de salut d’interès per a les dones. A les 11:30h, en aquest mateix espai, s’ha organitzat un taller d’ergonomia. L’objectiu d’aquesta activitat, organitzada per l’Esportiu Rubí FS, és oferir tècniques útils a les assistents per evitar o reduir lesions i malalties associades a l’estil de vida sedentari, a l’ús de la tecnologia i als entorns artificials. Durant el taller es parlarà de la higiene postural per fer les activitats de la vida diària de la manera més segura per a la columna vertebral.

El 7 de maig s’inaugurarà l’exposició fotogràfica “El pit al descobert”, un treball de Fotofilm Calella. Es tracta d’un recorregut evolutiu en el temps, descobrint el pit de la dona. L’exposició, que es podrà visitar a l’Antiga Estació fins el 26 de maig, mostra l’evolució del pit de la dona des de la infantesa fins a la vellesa, en els diferents estats en què el podem trobar, de la salut a la malaltia i el seu significat iconogràfic. La càmera capta des de la vergonya típica de l’adolescència, al pudor de la gent gran o el maltractament que fan les malalties en els cossos.

El pit tornarà a ser el protagonista de la següent activitat programada en col·laboració amb Oncolliga: la xerrada “El pit de les dones: funcions, fantasies i pors”, a càrrec de la doctora Mercè Piqueras, ginecòloga de la Unitat de Patologia Mamària de l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa. En la conferència, que es durà a terme el 9 de maig a l’Antiga Estació (19h), es tractaran les diferents funcions del pit al llarg de la vida: alletament, feminitat, erotisme, etc., però també com a motiu de rebuig per part d’algunes dones, pel dolor o la por a patir un càncer. La ginecòloga parlarà de com cuidar-se’l, mimar-lo i protegir-lo.

Les activitats del Mes de la salut de les dones continuaran l’11 de maig amb una jornada d’activitats físiques i de salut per a dones. A les 10:30h, el Club Natació Rubí oferirà una sessió de pilates a la Piscina Municipal de Can Rosés. Aquesta activitat té com a objectius reforçar, millorar i recuperar les capacitats o habilitats físiques bàsiques. Per aconseguir-ho, les participants realitzaran una gimnàstica suau i altres exercicis adaptats o adoptats del sistema de Joseph Pilates. I a les 11:45h tindrà lloc una classe d’aiguafitness. El condicionament físic aquàtic és l’esport perfecte per a qualsevol persona. Aporta beneficis com la millora cardiovascular, de la flexibilitat, de la correcció postural i de la relaxació. Treballa la musculatura, la respiració, la coordinació motriu global, el ritme i l’agilitat.

El dia 25 de maig, DUET Esport ha organitzat una jornada de portes obertes a les instal·lacions del Centre Esportiu Municipal 25 de Setembre, amb accés lliure a la piscina, la sauna i el balneari. Paral·lelament, a les 9:30h tindrà lloc una sessió d’aiguagim, una activitat a l’aigua amb acompanyament musical que pretén el manteniment de la condició física general. I a les 11h es durà a terme un taller de ioga i sòl pelvià. Es tracta d’un mètode oriental dirigit a millorar la consciència corporal i l’estat de salut global, i canalitzar les energies per mitjà del treball amb la respiració. És una activitat excel·lent per gestionar l’estrès.

Les places per a participar a les sessions de la jornada d’activitats físiques i de salut per a dones, a la jornada de portes obertes al CEM 25 de Setembre i al taller de ioga i sòl pelvià són limitades. És imprescindible fer la inscripció prèvia gratuïta a les instal·lacions dels clubs organitzadors o bé al Punt d’Informació Antiga Estació.

28 de maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones
Aquesta data es va establir l’any 1987 a Costa Rica, on més de 700 dones dels cinc continents van participar en la 5ª Trobada Internacional sobre Dones i Salut. Totes elles es van comprometre a treballar per promoure canvis que garantissin la salut de les dones arreu del món.

De fet, la celebració del 28 de maig pretén mobilitzar la població femenina, les i els joves i qualsevol altre moviment social preocupat pel deteriorament de la situació de la salut de les dones arreu i per la vetlla del compliment dels compromisos polítics internacionals en relació als drets reproductius.