Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra la seva jornada anual sobre salut mental amb un debat amb professionals L’Ajuntament organitza aquesta jornada per commemorar el Dia de la Salut Mental 2010 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí celebra la seva jornada anual sobre salut mental amb un debat amb professionals

L’Ajuntament organitza aquesta jornada per commemorar el Dia de la Salut Mental 2010
“Malalties mentals: ments curables” és el títol d’un documental que es podrà visionar i comentar en l’acte de commemoració del Dia de la Salut Mental 2010, organitzat per l’Ajuntament de Rubí i el Centre d’Orientació Sanitària (COS) el pròxim dijous 21 d’octubre a partir de les 18 hores a l’auditori de l’edifici Rubí+D.
En aquest primer capítol que 14 forma part d'una sèrie de 14 DVD titulada Ments, produïda per Canal TV Terrassa amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa i la Diputació de Barcelona, van participar persones que viuen o treballen a Rubí en l’àmbit de la salut mental, com la regidora de Salut, diversos professionals del COS, usuaris d’aquest servei de salut mental i representants de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals.

Aquest documental, que pretén també donar una visió genèrica de l’estat actual de les malalties mentals a Catalunya, serà presentat per la regidora de Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, i la directora del COS, Margarida Gratacós. Posteriorment, serà comentat pel cap de l’Àmbit de Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa, Dr. Vicenç Vallès, la treballadora social del Centre de Salut Mental de Rubí i Castellbisbal, Montse Suárez, l’usuari del Servei, Justo López, i la presidenta de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat, Guadalupe Fornes, i s’obrirà un col•loqui amb els assistents envers el tema.

La sèrie Ments va ser concebuda com un programa de televisió sobre persones amb discapacitats derivades de malalties mentals amb el qual es volia contribuir a millorar el benestar de les persones amb una malaltia mental, les seves famílies i la societat en general. Es tracta també d’una acció de sensibilització que vol contribuir al ple reconeixement de drets dels malalts mentals, al desenvolupament de la seva màxima autonomia i inclusió social i a la lluita contra l'estigma.

Cada 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, organitzat per la Federació Mundial per a la Salut Mental (WFMH) amb el suport de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per tal de millorar la qualitat de vida i defensar els drets dels més de 450 milions de persones que viuen al món amb una malaltia mental. El lema d’aquest any ha estat “Benestar emocional per a una salut general'.