Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013 La 16a Bicicletada Popular del Mercat i unes jornades educatives als centres escolars seran algunes de les activitats que es duran a terme. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013

La 16a Bicicletada Popular del Mercat i unes jornades educatives als centres escolars seran algunes de les activitats que es duran a terme.
El municipi de Rubí s’adhereix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat (“European Mobility Week”), que se celebrarà del 22 al 29 de setembre de 2013 sota el lema “Aire net- Fes el pas”. De moment, s'han adherit un total de 2.000 ciutats europees, entre les quals hi ha 220 municipis catalans.

Enguany l’objectiu de la campanya és crear consciència sobre l’impacte del transport motoritzat privat en la qualitat de l’aire local i anima a la ciutadania a fer petits canvis en el seu dia a dia, com fer ús del transport públic o desplaçar-se a peu o en bicicleta per millorar la seva salut.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Rubí organitza tot un seguit d’activitats participatives i educatives, relacionades amb la mobilitat sostenible i es compromet a aplicar mesures permanents en l’àmbit de la mobilitat local.


“A Rubí mou-te amb bus”


Aquest és el lema de les jornades teòriques/pràctiques que durant tota la setmana es faran a les diferents escoles i instituts de la ciutat, amb tallers de mobilitat sostenible i xerrades informatives a les quals s’exposarà als alumnes totes les possibilitats que hi ha per desplaçar-se per la nostra ciutat amb seguretat i amb un comportament més sostenible, en definitiva, per promoure l’ús del transport públic també entre els més joves.


16a Bicicletada Popular del Mercat municipal de Rubí

El pròxim diumenge 22 de setembre, el Mercat municipal i l’Ajuntament de Rubí organitzen una nova edició de la Bicicletada popular, una de les activitats més participatives que es fan a la ciutat.

L’activitat està plantejada amb un recorregut apte per a tots els públics, donat que com va explicar Núria Aluju, secretària de la Junta d’Adjudicataris del Mercat Municipal, “no és una cursa, sinó una passejada on el que importa és arribar bé, fer salut i divertir-se”. Hi haurà dos recorreguts possibles, el més llarg que consta de 6 km i hi ha una opció més curta pensada per als més petits. En tots dos casos, la sortida tindrà lloc a les 10:30 h del matí des de davant del Mercat municipal.

Durant el recorregut voluntaris del mercat i agents de la policia local se situaran a les cruïlles per donar suport i ajut davant qualsevol incidència. L’organització recomana als participants l’ús del casc i sol•licita a la resta de ciutadania la seva cooperació i paciència per les possibles molèsties que el desenvolupament de l’activitat pugui comportar, tot i que s’han pres el màxim de mesures per a pal•liar-les.

Un cop a la meta, com cada any, s’organitzarà una botifarrada i se sortejaran regals, cedits pels mateixos paradistes del mercat. També es lliurarà el premi a la millor disfressa individual, a la millor disfressa de grup i a la bicicleta millor decorada.

Les inscripcions a la Bicicletada Popular es tancaran 1 hora abans de la sortida, i cal fer-les a la parada de la perfumeria del mercat. Tenen un preu simbòlic d’1 euro i la participació està limitada a 950 persones. Segons les darreres dades de l’organització, ja son 415 els inscrits.


Mesures permanents a Rubí

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013, l’Ajuntament de Rubí implantarà mesures permanents concretes, destinades a promoure l’ús de mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient, i a la millora de la mobilitat local en general, com les actuacions que s’han prioritzat al projecte Barris al dia o l’ampliació de voreres inclosa al Projecte d’accessibilitat de l’entorn del mercat, entre d’altres.