Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra la IV Jornada Supramunicipal sobre drogues i altres comportaments de risc Una vuitantena de persones coneixen les aportacions dels municipis en la prevenció del consum de drogues. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebra la IV Jornada Supramunicipal sobre drogues i altres comportaments de risc

Una vuitantena de persones coneixen les aportacions dels municipis en la prevenció del consum de drogues.
La IV Jornada Supramunicipal sobre drogues i altres comportaments de risc, organitzada conjuntament pels ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, s’ha celebrat a Rubí, on uns 80 professionals han pogut conèixer les diferents aportacions que es desenvolupen des del món local per la prevenció del consum de drogues entre els joves.

La ponència d’obertura d’aquesta jornada, que ha estat inaugurada per la presidenta – delegada de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Montserrat Ballarín, les alcaldesses de Rubí i Castellbisbal, Carme García i M. Dolors Conde, i la tinent d'alcalde de l’Àrea de Serveis a la Ciutadania de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha anat a càrrec del catedràtic de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Joan Subirats, que ha exposat la perspectiva comunitària de les addicions a les drogues.

Posteriorment, tècnics dels ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal han presentat diferents experiències dintre dels seus respectius plans municipals sobre drogodependències i comportaments de risc: els protocols d’actuació als centres de secundària de Sant Cugat, la prevenció en el medi obert de Castellbisbal i l’experiència de Rubí amb la mostra “I tu de què vas? Exposició per a la prevenció de les drogodependències”, que encara es pot visitar a la ciutat fins al 26 d’abril.

Aquest jornada ha estat adreçada a sanitaris, professionals de serveis socials, educadors, policia local, mossos d’esquadra, monitors, etc. i, en general, a tots aquells professionals que treballen en contacte amb els joves que poden presentar conductes de risc.