Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra la fira de Sant Galderic El dissabte, 18 d'octubre, aquesta fira de pagesia i art arriba a la 14a edició. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebra la fira de Sant Galderic

El dissabte, 18 d'octubre, aquesta fira de pagesia i art arriba a la 14a edició.
El dissabte 18 d’octubre, els carrers del centre històric de la ciutat tornaran a acollir una nova edició, la 14ena, de la Fira de Sant Galderic. Aquesta fira relacionada amb el món de la pagesia i l’art i organitzada per l’Associació de Sant Galderic en col•laboració amb l’Ajuntament de Rubí, és l’acte central però els dies previs ja s’organitzen activitats com el 6è Curs de tast de vins “Els vins del món” que es farà el 13, 14 i 15 d’octubre al Restaurant Can Parilla (pl. Pere Aguilera, 31) a les 20.30 h. A més, el divendres 17 d’octubre al Castell Ecomuseu Urbà a partir de les 19.30 h tindrà lloc la xerrada “El bestiar, font d’alimentació” a càrrec de Cristobal Colón, president de La Fageda SCCL, i l’historiador Lluís Garcia. Aquest mateix dia es lliuraran els premis del 7è Concurs de Plaques de Cava, que va guanyar Elisabeth Olivé amb la placa titulada Nimfa del cava, i s’inauguraran les exposicions “La ramaderia a Rubí al llarg del temps” i “7è Concurs de Plaques de Cava”, que es podran visitar fins al 23 de novembre.

I ja el dissabte, a partir de les 10 h, començarà la 14ena Fira de Sant Galderic amb la 7a Trobada de Col•leccionistes de Plaques de Cava a la plaça del Doctor Guardiet, on també s’ubicaran les parades dels pagesos i d’agroalimentació, amb vins, caves, torrons, fruita seca, patés, formatges, embotits ....; i es farà el 14è Concurs de Pintura Ràpida Daniel Bas i la demostració de les puntaires. Al mateix lloc, però a les 12 h, hi haurà l’espectacle infantil “Contes a dues veus” amb Fes-t’ho com vulguis i una tirada de bitlles catalanes.

A la tarda, en aquesta mateixa plaça a partir de les 17 hores, tindrà lloc la plantada de gegants amb la cercavila i la ballada, el concert de l’Escola de Música, danses tradicionals, castells, sardanes, la tronada de Sant Galderic, etc., per acabar amb una botifarrada popular a les 21 hores. En totes aquestes activitats hi col•laboren diverses entitats de la ciutat.

Pel que fa a la resta de parades, les dels artistes, amb pintures, aquarel•les, dibuixos, fotografies .... es situaran als carrers de Xercavins i Sant Ignasi; les d’artesania amb nines, titelles, perfums, bijuteria ..., al carrer de Sant Francesc; la 5a Fira Retro Classic amb trobada i venda de vehicles clàssics, accessoris i col•leccionisme, a la plaça de Salvador Allende; i les de les entitats a la plaça de Catalunya.

A l'edició de l’any passat, la Fira de Sant Galderic va comptar amb 23 parades de pagesos i agroalimentació, 39 d’artistes i 18 d’artesans.