Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra la finalització de les obres d’urbanització del Pinar amb una festa participativa Diumenge, 2 de desembre, s’han programat diverses activitats per celebrar l’inici d’una nova etapa al barri. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebra la finalització de les obres d’urbanització del Pinar amb una festa participativa

Diumenge, 2 de desembre, s’han programat diverses activitats per celebrar l’inici d’una nova etapa al barri.
El proper diumenge, 2 de desembre, l’Ajuntament i l’Associació de Veïns del Pinar conviden la ciutadania a celebrar la finalització de les obres que s’han fet en aquesta zona de la ciutat i que suposaran l’inici d’una nova etapa al barri. A partir de les 12h i fins les 14h s’han programat diverses activitats: els rubinencs podran gaudir de les actuacions de la Colla Gegantera del barri del Pinar i de la Tuna de Rubí, així com degustar un aperitiu especial preparat pels cuiners i cuineres del taller d’ocupació “Cuina: Servei de Proximitat”. A més, aquest any el Dia de l’arbre autòcton es traslladarà al Pinar. En total és previst que es plantin un centenar d’exemplars.

Obres finalitzades
Les obres d’urbanització del Pinar, que es van iniciar a finals de juny de 2011, han consistit en la urbanització de l’eix longitudinal del barri, format pel carrer del Pinar. S’han eixamplat les voreres, s’ha ordenat l’aparcament existent i s’han atenuat els forts desnivells amb la construcció de noves escales i rampes. També s’ha urbanitzat l’eix transversal de vianants que comunica amb els espais lliures i d’esbarjo formats per dues noves places, amb una zona per a jocs infantils i una nova pista esportiva.

L’actuació, que ha prioritzat la circulació dels vianants per sobre del trànsit rodat, mantenint al màxim els espais verds, ha consistit en la millora estructural del barri, amb l’objectiu de cohesionar-lo a la ciutat. Les obres van finalitzar a l’octubre. No obstant, es preveuen petites intervencions relacionades amb els revestiments, pavimentació i vegetació per finalitzar l’actuació.

Aquests treballs formen part del conjunt d’actuacions emmarcades al Projecte de Millora Urbanística, Social i Econòmica del barri del Pinar, cofinançat per la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa el Govern català es fa càrrec de la meitat del cost dels treballs i l’Ajuntament, de l’altre 50%. A principis d’any, però, el Govern autonòmic va anunciar que durant el 2012 no abonaria la seva part. Malgrat això, les obres no s’han aturat gràcies a l’esforç del consistori, que ha avançat els diners que havia d’abonar la Generalitat. Uns diners que el regidor de l’àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, confia que la Generalitat retornarà el 2013.

A banda de les obres de reurbanització, al Pinar també s’hi ha construït un nou equipament sociocultural –un edifici de 1.500 m2 amb capacitat per a 450 persones i que funciona com a porta d’accés al barri– i un vial de connexió entre el Pinar i Can Rosés.