Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra la Diada Nacional de Catalunya L'ofrena floral de partits i entitats va obrir la jornada https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí celebra la Diada Nacional de Catalunya

L'ofrena floral de partits i entitats va obrir la jornada
Nombroses entitats, associacions i partits polítics s’han sumat als actes previstos per a la Diada Nacional de Catalunya que s’han celebrat a la ciutat aquest dijous. L’acte principal ha estat l’ofrena floral que ha tingut lloc al monòlit Dempeus, situat a la plaça 11 de setembre. Igual que en anys anteriors, entitats ciutadanes de tot tipus, partits polítics i l’Ajuntament han dipositat motius florals al monument creat per l’artista rubinenca, Pepa de Haro.

Unes 400 persones, segons la Policia Local, es van apropar durant algun moment del matí a la plaça 11 de setembre en una jornada que va transcórrer amb total normalitat i sense incidències. Una quarantena d’entitats i partits política van realitzar la seva ofrena floral abans del parlament institucional, que va donar el tret de sortida als actes organitzats per la Taula de Cultura Popular i Tradicional.

L’alcaldessa Carme Garcia Lores va ser l’encarregada de llegir el parlament institucional en nom de l’Ajuntament. L’alcaldessa va aprofitar l’altaveu que significa un acte multitudinari com la Diada per reclamar una lluita “des del treball, la llibertat i la diversitat” contra les desigualtats socials que ha provocat la crisi econòmica actual. També va recordar que “Catalunya es defineix per l’heterogeneïtat dels seus pobles i ciutats” i va reclamar “la lluita per la llibertat i la justícia social des del respecte per la diversitat civil”.