Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra la diada de Sant Jordi Durant tot el dia s'organitzen activitats de cultura tradicional, com ara parades de llibres i flors, lliurament de premis, concursos, tallers, visita al museu, sardanes, cercavila, etc. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebra la diada de Sant Jordi

Durant tot el dia s'organitzen activitats de cultura tradicional, com ara parades de llibres i flors, lliurament de premis, concursos, tallers, visita al museu, sardanes, cercavila, etc.
La Diada de Sant Jordi d’aquest any vol “apropar i potenciar la cultura tradicional i popular a Rubí”, alhora que “reforçar la participació ciutadana en la vida cultural de la ciutat” ha dit la regidora de Cultura, Neus Muñoz, en la presentació de les activitats que organitza l’Ajuntament de Rubí per aquesta data, en què l’any passat van arribar a participar fins a 5.000 persones, xifra que s’espera augmentar en aquesta edició.

Per la seva banda, la regidora de Comerç, Ares Tubau, ha assegurat que la Diada de Sant Jordi “és important com a símbol de país, a més de ser una data en què cada vegada més gent surt al carrer”. En aquest sentit, aquest any hi haurà una parada més de llibres i un nombre que encara no s’ha tancat de parades de flors, ja que encara s’estan rebent sol•licituds per posar-hi aquestes parades per tota la ciutat. “Aquest any – ha dit la regidora – hi haurà vigilància per part de la Policia Local ja que només es podran instal•lar aquelles botigues i entitats i associacions de la ciutat que disposin de l’acreditació que atorga l’Ajuntament”.

La Diada de Sant Jordi 2009 porta algunes novetats, a banda de les tradicionals parades de venda de llibres i roses, també s’organitzaran activitats a la plaça de Catalunya, punt neuràlgic de la Diada, com “Escrivim una història” a les 10 h, on podran participar tots aquells rubinencs i rubinenques que vulguin escriure una història improvisada sobre Sant Jordi i la nostra ciutat.

Una mica més tard, d’11 a 13 i de 17 a 20 h, hi haurà actes de signatures de llibres per part d’escriptors i escriptores, poetes i poetesses, historiadors i historiadores i artistes de la ciutat a la parada que la Botiga de Rubí instal•larà a la plaça, en lloc de a la mateixa botiga com es va fer l’any passat.

A més, a les 19 hores, es farà el lliurament de premis del Concurs de SMS literaris de Sant Jordi que organitza el Comissionat de la Societat de la informació (CSI), entre tots els SMS rebuts fins al 21 d’abril. El missatge guanyador serà escollit per votació popular entre les 10 del matí i les 18 h a la parada que el CSI tindrà a la plaça.

Aquesta diada festiva, en què hi haurà jornada de portes obertes al Museu Etnogràfic Vallhonrat, un taller de punts de llibre i audició de sardanes, clourà a les 20 h amb una cercavila a càrrec de la Taula de Cultura Popular i Tradicional per la plaça de Catalunya i els carrers de Maximí Fornés, Pere Esmendia i Francesc Macià.

Més informació.