Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra el Dia lliure de bosses de plàstic amb l’objectiu de prevenir l’abocament de residus al mar El Consistori convertirà aquest dijous un tram del passeig Francesc Macià en un gran mar ple de meduses fetes amb embolcalls de plàstic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí celebra el Dia lliure de bosses de plàstic amb l’objectiu de prevenir l’abocament de residus al mar

El Consistori convertirà aquest dijous un tram del passeig Francesc Macià en un gran mar ple de meduses fetes amb embolcalls de plàstic
L’Ajuntament de Rubí s’ha afegit a la celebració del Dia lliure de bosses de plàstic, una jornada de celebració, reflexió i intercanvi d'experiències a nivell internacional a favor de la prevenció de residus. Dijous, el Consistori ha organitzat diverses activitats per tal de conscienciar els rubinencs sobre les conseqüències d’abocar tota mena de plàstics al mar.

A partir de les 17 h i fins les 21 h, el tram del passeig Francesc Macià comprès entre els carrers Sant Cugat i Sant Joan es convertirà en un gran mar. Als arbres hi haurà penjades diverses meduses fetes amb bosses de plàstic, que els ciutadans podran omplir amb els seus missatges de denúncia i/o les seves propostes per evitar embrutar els mars i oceans. També s’exposaran diferents imatges on es podran visualitzar els efectes que provoquen els residus de plàstic a l’aigua, les platges i entre les espècies marines.

Paral·lelament, es muntarà una carpa que simularà el fons marí. Una estrella de mar convidarà els rubinencs a entrar a “casa seva”, plena de residus llençats pels humans, per tal que vegin en quin estat es troben molts d’aquests paratges.

Els més petits també podran realitzar un peix amb una ampolla de plàstic, que es podran endur a casa.

A Catalunya, la jornada està promoguda per la Fundació Privada Catalana de Prevenció de Residus i Consum Responsable, que també impulsa la campanya Catalunya lliure de bosses. Amb aquesta iniciativa es pretén regular l'ús abusiu de les bosses de plàstic d'un sòl ús.