Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla commemora la Setmana de l'Energia amb tota una jornada d'activitats Les diferents propostes, obertes a tota la ciutadania, tindran lloc el proper dissabte 28 de juny en el marc de la Festa Major https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí Brilla commemora la Setmana de l'Energia amb tota una jornada d'activitats

Les diferents propostes, obertes a tota la ciutadania, tindran lloc el proper dissabte 28 de juny en el marc de la Festa Major
Rubí se sumarà a la commemoració de la Setmana de l’Energia amb tot un seguit d’activitats participatives que tindran lloc el dissabte 28 de juny, en plena Festa Major. Les diferents propostes, organitzades en el marc del projecte municipal Rubí Brilla, volen fer arribar al conjunt de la ciutadania la importància de l’eficiència energètica i fomentar l’ús de les energies renovables.

La majoria de les activitats programades tindran lloc a la plaça de la Nova Estació. Entre les 11 h i les 13 h, la ciutadania podrà trobar-hi una paradeta informativa sobre temàtica energètica amb el lema Rubí Brilla, si tu vols, que comptarà amb la col·laboració d’IWOP, una empresa dedicada a la creació, fabricació i distribució de sistemes d’il·luminació sense obsolescència programada. En aquesta mateixa franja horària, els rubinencs i rubinenques que ho desitgin tindran ocasió de viatjar en el vehicle elèctric adquirit recentment per l’Ajuntament, que els portarà fins a la Masia de Can Serra per conèixer amb detall el funcionament de la nova fotolinera. Per participar en aquesta activitat, cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 93 588 70 00 (ext. 1407) o bé enviant un correu electrònic amb el nom i telèfon a rubi_brilla@ajrubi.cat.

A partir de les 11 h, també es podrà gaudir d’una xocolatada popular sostenible, ja que es cuinarà íntegrament amb energia solar. Entre les 18 h i les 21 h, els infants també podran gaudir del joc infantil Hola Watty i d’un inflable que, sota el lema Saltem amb energia, els ajudarà a aprendre a fer un ús sostenible de l’energia.

Per tancar la jornada d’activitats, l’equip de Rubí Brilla organitzarà a les 20 h a l’Ateneu un cinefòrum al voltant de la pel·lícula documental Into eternity (Cap a l’eternitat), que segueix el procés de construcció a Finlàndia del primer cementiri nuclear permanent. La cinta, del 2009, està dirigida pel danès Michael Madsen, guanyador de diversos premis amb el documental anterior Damascus – A film on interpretation (2005).

Projecte REMIDA
Les activitats de commemoració de la Setmana de l’Energia organitzades per Rubí Brilla estan vinculades al projecte europeu REMIDA (smaRt Energy chains amb coMunIties in the meD Area). Entre els compromisos adoptats pels socis d’aquesta iniciativa, que compta amb la participació de Rubí, hi ha l’organització de jornades de portes obertes per mostrar les accions desenvolupades a favor de les energies renovables i l’eficiència energètica.

El passat divendres 20 de juny, l’equip de Rubí Brilla ja va fer una primera activitat en el marc de la Setmana de l’Energia: un taller de comptabilitat energètica domèstica que va permetre als assistents entendre les seves factures elèctriques i aprendre a estalviar energia.