Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí assessorarà diverses comunes urbanes marroquines en matèria energètica La Plataforma LOCAL MED ha facilitat el contacte entre l'Ajuntament de Rubí i el Réseu de Villes Stratégiques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí assessorarà diverses comunes urbanes marroquines en matèria energètica

La Plataforma LOCAL MED ha facilitat el contacte entre l'Ajuntament de Rubí i el Réseu de Villes Stratégiques
Diverses comunes urbanes marroquines que formen part del RSV (Réseu des Villes Stratégiques) s'han mostrat interessades pel projecte Rubí Brilla que desenvolupa l'Ajuntament de Rubí. Aquestes localitats han pogut conèixer l'experiència de la nostra ciutat en matèria d'eficiència energètica gràcies a la Plataforma LOCAL MED, un projecte impulsat pel CMRD (Centre Marocain de Recherche et de Développement) i la Diputació de Barcelona que estableix línies de col·laboració entre els municipis de la província de Barcelona i del nord del Marroc.

Responsables de la Plataforma LOCAL MED van visitar fa uns dies les comunes de Larache, M'Diq, Oued Laou i Chefchaouen, i properament faran el mateix amb Assilah, Tetouan i Ksar El Kebir. Segons han pogut constatar, aquestes localitats tenen com a prioritat l'eficiència energètica municipal, sobretot l'estalvi de consum energètic derivat de l'enllumenat públic. Algunes de les comunes ja tenen, de fet, els seus propis projectes en aquest sentit, amb la participació d'empreses i institucions.

Mitjançant uns formularis que remetran les localitats marroquines, es determinarà quin tipus d'assistència tècnica necessiten per part de l'Ajuntament de Rubí.

La col·laboració amb les comunes urbanes del Marroc exemplifica el principal objectiu del projecte Rubí Brilla: convertir la ciutat es un referent nacional i internacional en l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables en entorns industrials, comercials i domèstics, com a factor de millora de la competitivitat i millora ambiental del territori. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament fa extensius a tota la població els compromisos adoptats en el marc del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, és a dir, la reducció d’un 20% de les emissions del CO2 fins al 2020, incrementant un 20% l’ús de renovables i l’eficiència energètica.

Visita a Rubí

Una delegació marroquina, formada per alcaldes i quadres tècnics, va visitar Rubí el passat mes de maig en el marc d’unes jornades de treball i intercanvi sobre desenvolupament econòmic local. Durant la seva estada a la ciutat, els representants de les comunes del Marroc van conèixer de primera mà la iniciativa Rubí Brilla, així com les activitats del llavors anomenat Institut Municipal de Promoció Econòmica i Social (IMPES).

L’Ajuntament de Rubí forma part de la Plataforma LOCAL MED des del 19 de juliol del 2012, juntament amb altres ajuntaments de la província: Barcelona, Badalona, Castelldefels, Cerdanyola, Cubelles, La Llagosta, Mataró, Molins de Rei, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Tordera i Vilafranca del Penedès; i les comunes marroquines de Chefchaouen, Tànger, Tatuà, Nador, Larraix, M'Diq, Fnidaq, Ksar El Kebir, Assilah, Martil i Oued Laou.