Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí assessora la ciutat búlgara de Kardzhali en l'elaboració d'una diagnosi energètica L’alcaldessa i l’equip de Rubí Brilla són aquests dies a Bulgària per compartir experiències al voltant de l’eficiència energètica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí assessora la ciutat búlgara de Kardzhali en l'elaboració d'una diagnosi energètica

L’alcaldessa i l’equip de Rubí Brilla són aquests dies a Bulgària per compartir experiències al voltant de l’eficiència energètica
L’alcaldessa, Carme García, i l’equip de Rubí Brilla són aquests dies a Kardzhali (Bulgària) amb l’objectiu d’assessorar aquest municipi en la realització d’una diagnosi energètica. Aquesta visita representa el retorn de la que van protagonitzar tècnics búlgars a la nostra ciutat el passat mes de febrer amb la finalitat de conèixer de prop el projecte municipal de foment de l’eficiència energètica i les energies renovables Rubí Brilla.

La col·laboració entre Rubí i Kardzhali s’emmarca en la iniciativa d’abast europeu Green Twinning, liderada a nivell estatal per l’Agència Energètica de La Ribera (AER). Aquest projecte pretén enfortir la capacitat de les autoritats locals per institucionalitzar polítiques d’energia sostenibles en el seu territori. Un objectiu que es persegueix principalment mitjançant l’intercanvi directe d’experiència i accions d’assessorament (coaching i mentoring) entre municipis que ja han implantat el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, pel qual es comprometen a reduir un 20% les emissions de diòxid de carboni el 2020, i altres que encara no ho han fet.

Rubí va adherir-se al projecte Green Twinning al febrer del 2013 com a municipi “amb experiència”, atès que en el moment de la signatura del conveni ja disposava d’un Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES). Dins d’aquesta iniciativa, la nostra ciutat actua com a mentora de la població búlgara de Kardzhali, de la mateixa manera que altres nou poblacions espanyoles tenen acords de cooperació amb diversos municipis de la mateixa Bulgària, Grècia, Polònia, Romania i Eslovènia.

Durant la seva estada a la ciutat búlgara, la delegació rubinenca té previst mantenir diverses reunions de treball. Aquest dijous, l’alcaldessa i l’equip de Rubí Brilla es trobaran amb representants de la Cambra de Comerç i Indústria i de l’Associació Industrial de Kardzhali. A continuació, els rubinencs exposaran en una sessió a la incubadora de negocis d’aquest municipi per què és important realitzar una diagnosi energètica i com es fa. Ja divendres, l’alcaldessa i els tècnics de Rubí Brilla faran diverses visites a la ciutat búlgara, cosa que els permetrà conèixer, entre d’altres, les reformes realitzades en edificis públics i les millores que s’hi ha fet en eficiència energètica. La delegació rubinenca també es trobarà divendres amb Hasan Azis, alcalde de Kardzhali.