Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí aposta pel futur i presenta la seva Escola d'Emprenedoria La nova escola oferirà informació, formació i assessorament als projectes empresarials i a les idees de negoci de les persones emprenedores https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí aposta pel futur i presenta la seva Escola d'Emprenedoria

La nova escola oferirà informació, formació i assessorament als projectes empresarials i a les idees de negoci de les persones emprenedores
La jornada “Rubí, una aposta de futur”, celebrada el 27 de setembre a l’auditori del Rubí+D, ha estat el marc escollit per a presentar la nova Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER), destinada a reforçar la tasca de l'Oficina de Serveis a l'Empresa com a referent municipal en creació i consolidació d'empreses, i a sensibilitzar la població sobre el fet de l’emprenedoria com a opció de futur professional

L’acte ha estat presidit per l'alcaldessa de Rubí, Carme García, i pel gerent de l'empresa Campos Estela, Martí García, i ha comptat amb l’assistència d’un centenar de persones. Com a ponents de la Jornada han participat també Francisco J. Martínez, Gerent d'Interactivos.net; Mònica Mendoza, Professora de Màrqueting de la UAB i assessora de Cecot; i Francesc Trias, responsable de l'àrea d'incubació empresarial Daleph Barcelona.

“L’equip de govern ens hem fixat com a prioritats pel present mandat la cohesió social i la reactivació econòmica”, ha dit l'alcaldessa. “Dins de les nostres possibilitats i competències, però amb línies d’acció coherents i estratègiques, apostem per la indústria, perquè és evident el potencial que ens ofereixen els nostres parcs empresarials i la tradició i la realitat que tenim. Volem apostar per l’emprenedoria com una forma d’ocupació, o si preferiu, d’auto-ocupació laboral, però també com una via per impulsar l’economia productiva i així ajudar a sortir-nos de la crisi econòmica”, ha afegit. “Us animo a tots els que tingueu idees i voluntat que les tireu endavant. La ciutat ja va patir una greu crisi amb les rierades del 62 i es va refer, i crec que ara també serà així. Si varem poder sortir en aquella dramàtica ocasió, amb les dificultats afegides de la pobresa, el franquisme, sense infraestructures ni mitjans, ara també podrem.”

Per la seva banda, Martí Gracia, gerent de Campos Estela, que col•labora amb el menjador social de Rubí, ha fet una exposició de la trajectòria del negoci familiar, fruit de la voluntat emprenedora dels seus pares.

Olga González, cap del Servei de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Rubí, ha posat de manifest que l'Escola d’ Emprenedora de Rubí (EDER) està adreçada a la població en general amb l'objectiu de facilitar eines per permetre desenvolupar una activitat empresarial per compte propi amb garanties d'èxit.

L’ EDER es proposa treballar aspectes com els objectius, les responsabilitats, la organització, la resolució de conflictes o els riscos. Pretén igualment estimular i capacitar a la població amb experiència i formació laboral en diferents sectors per poder desenvolupar una activitat empresarial. La formació a l'Escola d’Emprenedoria consta d'un curs de seixanta hores de Pla d’Empresa que es complementa amb càpsules formatives de menor durada.