Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acull un curs de formació bàsica per a voluntaris de protecció civil El curs compta amb aspirants a voluntaris de Viladecavalls, Mollet, Sant Cugat, Castellbisbal i Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí acull un curs de formació bàsica per a voluntaris de protecció civil

El curs compta amb aspirants a voluntaris de Viladecavalls, Mollet, Sant Cugat, Castellbisbal i Rubí.
L’Ajuntament de Rubí acull un curs de formació bàsica per a voluntaris de protecció civil, que va començar dissabte 9 de novembre, i que tindrà continuïtat els dissabtes 16 i 23 de novembre. Aquesta formació és de 23 h i està destinada a aspirants a adquirir la condició de voluntari de protecció civil, compta amb 27 inscrits, provinents de Viladecavalls, Castellbisbal, Mollet, Sant Cugat i Rubí, i té lloc a l'edifici Rubí+D.

Les funcions, responsabilitats i competències de protecció civil, el reglament de les associacions de voluntaris de protecció civil o els plans d'emergències són alguns dels temes que es van treballar a la primera sessió. El programa del curs recull també altres qüestions com l'atenció psicològica al ciutadà en desastres, l'atenció sanitària immediata a Catalunya, seguretat i control (viària i ciutadana) així com les funcions del voluntari com a suport dels grups d'intervenció.

El funcionament del voluntariat de protecció civil a Catalunya està regulat pel Decret 27/2001, de 23 de gener (Reglament de les associacions del voluntariat de protecció civil de Catalunya) Segons aquest reglament, els ajuntaments poden tenir una associació de protecció civil, i per a ser voluntari, cal ser major d'edat, resident a Catalunya i superar el programa de formació bàsica. Les associacions de voluntaris de protecció civil tenen unes determinades funcions de col·laboració amb l'administració municipal en tasques de protecció civil, com per exemple, la coordinació de l'aportació desinteressada del voluntariat en tasques de protecció civil dins el municipi, l'impuls de la participació ciutadana en temes de prevenció o actuacions de protecció civil, la sensibilització de la població respecte dels riscos que els puguin afectar, el suport en l'elaboració, la implantació o el manteniment de plans de protecció civil que dugui a terme l'Administració, entre altres.