Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acull, per primera vegada, la presentació de l’Informe Perfil de Ciutat 2016 El document, en la seva 7a edició, recull les dades socioeconòmiques de la tretzena de ciutats que formen part de la Xarxa Perfil de Ciutat, entre elles Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí acull, per primera vegada, la presentació de l’Informe Perfil de Ciutat 2016

El document, en la seva 7a edició, recull les dades socioeconòmiques de la tretzena de ciutats que formen part de la Xarxa Perfil de Ciutat, entre elles Rubí

La Xarxa Perfil de Ciutat és fruït d´un conveni de col.laboració, que agrupa actualment 13 ciutats d’arreu de Catalunya: Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, el Prat de Llobregat, Rubí, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Vic que, a més de publicacions tècniques i analítiques quinzenals, a la seva web www.perfilciutat.net recull les dades generades en el darrer any en l’àmbit econòmic i demogràfic i les publica en un informe.

El Perfil de la Ciutat és un projecte amb una dilatada trajectòria que va arrencar l’any 1998 i que, amb el pas del temps, ha anat canviant  alguns dels actors participants. Tot i això, el gruix dels municipis que en formen part, entre ells Rubí, es manté des del principi i, en conjunt, el nombre de participants ha augmentat des de la seva creació.

L’estudi l’elaboren tècnics dels Observatoris i Serveis de Dades dels municipis que formen part de la xarxa. Les dades que treballa el ‘Perfil de Ciutat’ tenen a veure amb habitatge, mercat laboral, cohesió social i activitat econòmica, entre d’altres indicadors. Així, l’informe que publica anualment es converteix en una eina útil a l’hora de radiografiar el moment històric del territori i l'emmarca en el context de les altres ciutats mitjanes de la xarxa i de Catalunya per encarar, d'aquesta manera,  les decisions de futur.

La presentació de les conclusions tenen lloc en un municipi diferent cada edició i enguany serà Rubí qui se’n fa càrrec. L’acte inclou la participació del doctor en Ciència Política i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Gabriel Colomé que pronunciarà la ponència ‘Opinió pública, opinió publicada’.

El director de Cooperació Territorial i Pla Estratègic de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, Raúl D. González del Pozo, serà qui presenti l’informe en nom de la Xarxa El Perfil de la Ciutat,  després de la intervenció de Colomé.

La presentació tindrà lloc el 15 de novembre a partir de les 18 h a l’auditori del Museu Municipal Castell.

Gabriel Colomé
El doctor i professor en Ciència Política i Director del Màster de Màrqueting Polític de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Gabriel Colomé serà l’encarregat de pronunciar la ponència que acompanyarà la presentació.

Colomé és el fundador i exdirector del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya,  membre del Consell Asessor del CIS, membre Assessor Fundació Catalunya-Europa, membre Associació Espanyola de Ciència Política i de l´Administració (AECPA), membre acadèmic de l´American Association of Polical Consultants (AACP), també ha estat director de la Fundació Rafael Campalans, secretari de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials/ICPS i és comentarista polític habitual als mitjans de comunicació, ja que està especialitzat en processos electorals, en especial els de les campanyes presidencials dels EUA.